News

Komentari 4

Uhvatili dvojicu: Oštetili državni proračun za čak 6,1 milijun kuna

Uhvatili dvojicu: Oštetili državni proračun za čak 6,1 milijun kuna

Protiv obojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su utajili porez ili carinu, krivotvorili isprave te povrijedili obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanja nad dva Hrvata u dobi od 41 i 45 godina. Sumnjiče ih za utaju poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
 
- Tako se 41-godišnjaka sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području u periodu od mjeseca svibnja do kolovoza 2019.godine, u nakani da to trgovačko društvo ne plati porez na dodanu vrijednost u poreznim prijavama koje je podnio nadležnoj ispostavi porezne uprave i u poslovnoj dokumentaciji društva neistinito prikazao podatke o stjecanju dobara unutar EU, a radilo se o uvozu i prodaji rabljenih vozila. Sumnja se kako je na taj način po osnovi manje obračunatog i plaćenog poreza na dodanu vrijednost oštetio državni proračun RH u iznosu od preko 2.800.000,00 kuna - objavio je MUP.
 
- Nadalje, 45-godišnjaka se sumnjiči da je je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području u nakani da to trgovačko društvo ne plati porez na dodanu vrijednost, u vremenu od veljače do studenog 2018.godine, u poreznim prijavama koje je podnio nadležnoj ispostavi porezne uprave i u poslovnoj dokumentaciji društva neistinito prikazao podatke o stjecanju dobara unutar EU, a radilo se o uvozu rabljenih vozila. Sumnja se kako je na taj način je oštetio državni proračun po osnovi manje obračunatog i plaćenog poreza na dodanu vrijednost u iznosu od preko 3.300.000,00 kuna. Protiv obojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga - kažu u MUP-u.

Najčitaniji članci