Obavijesti

News

Komentari 30

Uhvatili ga na granici: Skrivao 105 kg marihuane u kamionu

Policija i carina u nedjelju na graničnom prijelazu Stara Gradiška zaustavili su kamion slovenskih registracija kojim je upravljao 29-godišnji državljanin BiH

VIDEO

Policija i carinici na Graničnom prijelazu Stara Gradiška u nedjelju oko 17.40 sati u kamionu slovenačkih registarskih oznaka kojim je uprljao vozač (29), državljanin BiH pronašli su 10 vreća u kojima se nalazilo više od 105 kilograma opojne droge marihuane. Marihuana je bila u PVC vrećama koje su se nalazile između dva reda kartonske ambalaže.

– Policija je Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv vozača zbog sumnje u nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge – rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko – posavske.

Marihuana je oduzeta i biti će vještačena, a nakon toga spaljena u Cementari Našice, vozač je uhićen i predan policijskom nadzorniku, a nakon privođenja sudcu istrage u utorak mu je određen pritvor u kaznionici i zatvoru u Požegi.

– Radi se o velikoj zapljeni što je rezultat uspješne suradnje policije i carinika. Ova zapljena je nastavak kontinuiteta zapljena koje su se dogodile tijekom listopada, odnosno studenog ove godine u kojima je otkriveno oko 270 kilograma droga među kojima najviše marihuane. Zapljena je rezultati aktivacije EU sigurnosnog profila rizika tijekom koje su carinici na osnovu određenih parametara koji su uključivali i vrijeme dolaska na carinski prijelaz odradili detaljnu kontrolu prijevoznog sredstva što je za rezultat imalo otkrivanje 105 kilograma droge marihuane – rekao je Antonio Mučnjak, pomoćnik ravnatelja Carinske uprave RH.

Prema neslužbenim procjenama, otkrivena marihuana u trenutnom pakiranju košta oko dva milijuna kuna, dok bi da je došla na tržište, djelom na hrvatskom i ostatak na tržištu zapadnoeuropskih zemalja cijena bila udesetostručena.

 

Stara Gradiška: Zapljena velike količine droge na granici Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Tuesday, November 22, 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.