Obavijesti

News

Komentari 337

Rusi: Ukrajinci zavaravaju svijet s pregovorima; Macron želi ubrzati proizvodnju naoružanja

Rusi: Ukrajinci zavaravaju svijet s pregovorima; Macron želi ubrzati proizvodnju naoružanja

Danas je 114. dan ruske invazije na Ukrajinu. Zelenski je pozvao Europsku uniju da omogući njegovoj zemlji početak puta prema članstvu u tom savezu, upozorivši da ruske teritorijalne ambicije sežu od Varšave do Sofije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:04

Nova prijetnja

Zbog straha kako bi se invazija mogla nastaviti i preko Bjelorusije, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski naredio je državnim službama da naprave 'procjenu rizika' i spremnosti ukrajinske vojske na četiri točke na granici ove dvije države, javlja Kiev independent. 

 

22:49

'Ne idem u Moskvi'

U razgovoru s novinarima u Francuskoj predsjednik Emmanuel Macron rekao je kako ne planira (opet) u Moskvu dok Rusija i Putin ne naprave određene ustupke. Na pitanje je li zbog njegove komunikacije s Putinom narušen odnos s predsjednikom Ukrajine Zelenskim odgovorio je negativno.

22:12

Ruska nogometašica iskreno: Lezbijka sam i ne sramim se, a Putin nam je uzeo budućnost

Nije tajna da je glavni problem gay djece to što ste uvijek u ormaru. Bojite se da će vas društvo osuditi. A kada vaša država postane ta koja vas maltretira, to je jednostavno apsurdno. Sada ruska propaganda pokušava diskreditirati ljude koji govore protiv rata tako što ih izlaže napadima - zaključila je Karpova.

VIŠE O TEMI OVDJE

21:46

'Povećajte proizvodnju'

Francuski predsjednik Emmanuel Macron apelirao je na francuske proizvođače oružja da povećaju i ubrzaju proizvodnju, javlja BBC, navodeći izvor blizak uredu Macrona. O svojoj želji navodno je već obavijestio i kompaniju Nexter.

20:38

Zastoj u pregovorima

Nakon što je ruski pregovarački tim poručio kako "Ukrajina želi nastaviti pregovore samo kako bi nastavila zavaravati svijet", oglasila se i ukrajinska strana:

- Tipična ruska retorika. Uništavaju gradove, dogovaraju pogubljenja, pripremaju aneksiju i referendume, ali kao otvoreni su za pregovore - poručio je preko društvenih mreža Mihajlo Podoljak,jedan od članova ukrajinskog pregovaračkog tima.

Komentari 337