Obavijesti

News

Komentari 425

Švedska je donijela povijesnu odluku; Institut za rat objavio novu kartu invazije na Ukrajinu

Švedska je donijela povijesnu odluku;  Institut za rat objavio novu kartu invazije na Ukrajinu
7

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 81. dan. Rusi su Fincima uskratili struju zbog želje za ulaskom u NATO. Nova mađarska predsjednica Novak osudila Putinovu "agresiju", putuje u Poljsku

Najvažniji događaji

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

SPECKA bombardiranje škole VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.44

Stručnjaci o ulasku Finske u NATO: 'Zveckanje oružjem će se pojačati, ali Rusija neće napasti'

Počinje nova era, poručili su svojoj naciji finski predsjednik Sauli Niinisto te premijerka Sanna Marin i potvrdili da upućuju NATO-u zahtjev za članstvom. Ovu ambiciju najprije treba potvrditi i njihov parlament, a Marin je izrazila nadu kako će podršku za ovu povijesnu odluku i dobiti i to već kroz idućih nekoliko dana. U narednim danima očekuje se da će isto učiniti i Švedska. Obje ove, desetljećima neutralne zemlje, na ovakve tektonske promjene primorao je Vladimir Putin svojim napadom na Ukrajinu. Od tada se, naglašava Marin, sve promijenilo.

Više pročitajte OVDJE

 

21.55

Institut za rat objavio novu analizu i kartu

21.10

Sastanak Blinkena, Truss, Errere i Baerbock

Američki državni tajnik , Antony Blinken,sastao se danas u Berlinu s Liz Truss, ministricom vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva; Philippeom Errerom, glavnim ravnateljem za politička i sigurnosna pitanja Francuske; i Annalenom Baerbock, ministricom vanjskih poslova Njemačke.

Glavna tema razgovara bila je ruska invazija na Ukrajinu.

20.55

Finska i Švedska će biti važan dodatak NATO-u

Čelnik republikanaca u američkom Senatu Mitch McConnell izjavio je u nedjelju da će Finska i Švedska biti “važno pojačanje” NATO-a.

- Oni će biti važan dodatak NATO-u, ako se odluče pridružiti - rekao je.

- Mislim da bi Sjedinjene Države trebale biti prve u redu za ratifikaciju sporazuma kako bi se obje ove zemlje pridružile - dodaje.

20.30

Švedska premijerka tražit će u ponedjeljak podršku parlamenta za NATO

Švedska premijerka  Magdalena Andersson rekla je da će u ponedjeljak zatražiti široku potporu parlamenta za podnošenje zahtjeva za pristupanje NATO-u, nakon što je njezina stranka objavila da podupire ulazak u Savez.

Švedski vladajući socijaldemokrati u nedjelju su objavili da podupiru ulazak zemlje u NATO, prekidajući desetljećima dugo protivljenje tom potezu nakon ruske invazije na Ukrajinu i stvarajući veliku većinu u parlamentu u korist članstva.

Komentari 425