Obavijesti

News

Komentari 353

Glavni stožer ukrajinske vojske: U zadnja 24 sata 40 raketnih napada, Rusi gađali dronovima

Glavni stožer ukrajinske vojske: U zadnja 24 sata 40 raketnih napada, Rusi gađali dronovima

Ukrajinski predsjednik objavio je u petak kakosu Rusi minirali branu na jugu zemlje i kako planiraju potopiti veliki dio teritorija Ukrajine. Razgovarali su Šojgu i američki ministar Lloyd Austin...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.44

Glavni stožer ukrajinske vojske objavio je da je Rusija u zadnja 24 sata u devet ukrajinskih regija izvela 40 raketnih napada. Rusi su ciljeve gađali i sa 16 iranskih dronova Shahed-136. Glavna meta bila su energetska i industrijska postrojenja.

21.46

Život pod okupacijom

Ukrajinac Dmitro Banenko je mjesecima snimao kako izgleda život pod ruskom okupacijom. Nakon što su Rusi 1. ožujka okupirali Herson, Banenko je počeo tajno bilježiti kako izgleda tijek invazije na njegov rodni grad.

21.24

Rusi tvrde: Ukrajinci raketirali Belgorod, poginulo dvoje civila

Dvoje civila poginulo je u ruskoj regiji Belgorod, koja se nalazi uz istočnu granicu Ukrajine, nakon granatiranja kojeg su izvele ukrajinske snage, tvrdi guvener Belgoroda Vjačeslav Gladkov. 

Guverner Belgoroda tvrdi da su zbog ukrajinskog napada tisuće ljudi u toj ruskoj regiji ostale bez struje.

"U Šebekinu granatiranje je uzrokovalo nestanak struje za gotovo 15.000 ljudi. Popravci će trajati od pet do šest sati", objavio je Gladkov na svom Telegram kanalu.

Šebekino je rusko naselje kod grada Belgoroda, smješteno samo nekoliko kilometara sjeverno od granice s Ukrajinom.

20.57

Ukrajinska vojska zaprima sve više izvještaja o pljačkama u okupiranom gradu Hersonu, objavio je večeras Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine.

"Broj slučajeva pljački i drugih nezakonitih radnji u Hersonu se povećao. Okupatori otimaju automobile lokalnoj populaciji i pokušavaju napustiti grad koristeći trajekt kod mosta Antonivskij", objavila je ukrajinska vojska.

20.25

Ukrajinci: Oslobodil smo dva naselja u Hersonu

Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine večeras je objavio da su ukrajinske snage potisnule rusku vojsku iz dva naselja, Čarivne i Čkalove. Oba naselja nalaze se u Hersonskoj oblasti, u kojoj Ukrajina provodi protuofenzivu s ciljem oslobađanja Hersona, glavnog grada istoimene regije.

Ukrajinska vojska navodi da ruske snage nastavljaju napuštati okupirane dijelove Hersonske oblasti, dodajući da pljačke postaju sve češće.

Komentari 353