Obavijesti

News

Komentari 173

Rusija optužila novinara WSJ-a za špijunažu. Francuska i Kina za nuklearno razoružanje

Rusija optužila novinara WSJ-a za špijunažu. Francuska i Kina za nuklearno razoružanje

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije govorio o postavljanju ruskoga strateškoga nuklearnog oružja u Bjelorusiji u razgovoru s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom u četvrtak u Moskvi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.00

Prigožin kritizira guvernera Sankt Peterburga, traži istragu

Vođa plaćeničke skupine Wagner, Jevgenij Prigožin, kritizirao je u petak guvernera Sankt Peterburga, Aleksandra Beglova, u kontekstu borbe za vlast u rodnom gradu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prigožin je na svojem blogu na Telegramu ustvrdio da je Beglov "nitkov" kojemu nije mjesto u gradu i ponovno zatražio kaznenu istragu o njegovim aktivnostima. 

PROČITAJTE VIŠE

22.33

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odao je počast muslimanskim vojnicima prije nego što je s njima podijelio iftar, prekid dnevnog posta tijekom svetog islamskog mjeseca ramazana.

- Danas ćemo pronaći novu tradiciju u Ukrajini: iftar na službenoj razini, zajedno s našim muslimanskim ratnicima, našim herojima, koji su danas ovdje- rekao je, prema prijevodu NBC Newsa.

22.25

Poljski ministar kaže da će Ukrajina izvoziti daleko manje žita u Poljsku

Kijev je predložio način rješavanja priljeva ukrajinskog žita na poljska tržišta koji je izazvao pad cijena i užas među poljoprivrednicima, rekao je ministar u Varšavi.

- Ukrajina je dala prijedlog da se značajno ograniči izvoz žitarica u Poljsku na određeno vrijeme, pa čak i da se trenutno potpuno zaustavi- rekao je novi poljski ministar poljoprivrede Robert Telus nakon sastanka sa svojim ukrajinskim kolegom Mykolom Solskyijem u pograničnom gradu od Dorohuska.

Solskyi je rekao da će Kijev prestati izvoziti pšenicu, kukuruz, sjemenke uljane repice i suncokreta do početka nove žetve, tvitao je Telus.

21.19

Rusija navodno odbija razmjenu muslimanskih zarobljenika za ramazan

Ukrajina kaže da je Rusija odbila "razmjenu muslimanskih ratnih zarobljenika za Ramazan", izvijestio je The Kyiv Independent.

- Ruske vlasti odbile su ponudu Ukrajine za razmjenu svih muslimanskih ratnih zarobljenika s obje strane početkom mjeseca Ramazana.

20.58

Neugodnjak: Putin čekao da mu zaplješću, a dobio samo tišinu...

Ruski predsjednik Vladimir Putin ovog je tjedna na video snimci 'uhvaćen' u vrlo neugodnom trenutku kada se tijekom svog govora zaustavio zbog pljeska koji na kraju nije dočekao.

Putinovi kritičari podijelili su na internetu trenutak koji se dogodio u srijedu u Velikoj kremaljskoj palači tijekom ceremonije predaje diplomatskih vjerodajnica 17 novoimenovanih stranih veleposlanika, piše Newsweek.

Putin je u svom govoru istaknuo nove veleposlanike Sjedinjenih Država i Europske unije te dodao da su upravo oni odgovorni za prekid odnosa s Rusijom. Obraćajući se novoj američkoj veleposlanici u Rusiji Lynne Tracy, Putin je ukazao da je američka potpora ukrajinskoj revoluciji 2014. 'u konačnici dovela do današnje ukrajinske krize'.

POGLEDAJTE VIŠE

Komentari 173