Obavijesti

News

Komentari 86

Navalni osuđen na još 19 godina zatvora. Ukrajinske snage: 'Pogodili smo ruski ratni brod'

Navalni osuđen na još 19 godina zatvora. Ukrajinske snage: 'Pogodili smo ruski ratni brod'
2

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je glavni stožer ruske armijske skupine "Centar" koja je uključena u ukrajinski sukob

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
17.45

Ruski oporbeni političar Navalni osuđen na još 19 godina zatvora

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru, u petak je osuđen na dodatnih 19 godina zatvorske kazne, nakon što je proglašen krivim po nizu novih optužbi, objavili su Navalnijevi pristaše na društvenim mrežama.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

14.24

London optužuje Moskvu za sprječavanje izvoza žitarica

Rusija riskira kako bi spriječila izvoz žitarica iz Ukrajine, navodi britanska obavještajna služba ukazujući na nedavne ruske napade na područje u neposrednoj blizini granica Rumunjske.

Rusija je nedavno gađala teritorij udaljen samo 200 metara od granice Rumunjske, članice NATO saveza, pomoću bespilotnih letjelica iranske proizvodnje kamikaza.

- Rusija je razvila svoj apetit za rizik za izvođenje napada u blizini NATO teritorija - izvijestilo je britansko Ministarstvo obrane u svom redovnom izvješću, prenosi agencija Dpa.

Cilj ovih napada je prisiliti međunarodne brodove da zaustave trgovinu kroz ukrajinske luke na Dunavu, dodalo je ministarstvo.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

13.33

Služba sigurnosti Ukrajine: Rusija preko wagnerovaca priprema teroristički napad u Bjelorusiji kako bi je potpuno uključila u rat

Služba sigurnosti Ukrajine izjavljuje da Rusija priprema provokaciju pod tuđom zastavom kako bi uvukli Bjelorusiju u izravan konflikt protiv Ukrajine.

- Prema dostupnim podacima, pripremu terorističkog napada provodi diverzantsko-obavještajna skupina sastavljena od pripadnika ruskih vojnih oružanih snaga i djelatnika ruskih specijalnih službi, koji su poslani na područje Bjelorusije pod izgledom wagnerovaca.

Djelatnici Službe sigurnosti dobili su informacije o planiranom terorističkom napadu u Bjelorusiji iz više izvora. Konkretno, iz svjedočenja pripadnika oružanih snaga Ruske Federacije, kojeg su ukrajinski branitelji zarobili u smjeru Zaporižja.

Sigurnosna služba upozorava bjelorusku vojsku da ne sudjeluje u ratu protiv Ukrajine. Svaki osvajač koji prijeđe granicu naše države bit će uništen od strane naših sigurnosnih i obrambenih snaga - piše Sigurnosna služba Ukrajine u Telegramu

12.35

Zapalilo se skladište u blizini Moskve

Skladište plastike i gume zapalilo se u gradu Jahroma u blizini Moskve i proširilo se na površinu od 2,5 tisuća četvornih metara.

- Područje požara u skladištu plastike i gume u Jahromi blizu Moskve iznosi 2,5 tisuća četvornih metara, izjavili su za RIA Novosti iz regionalnog ureda Ministarstva za izvanredne situacije.

Prema njihovim riječima, nema informacije o žrtvama.

11.31

Rusija planira povećati razinu zaštite Sočija

Vlasti ruskog Sočija planiraju povećati razinu zaštite akvatorija i obalne infrastrukture grada.

- Tijekom operativnog sastanka s čelnicima državnih organizacija razgovarali smo o nizu dodatnih mjera za povećanje razine sigurnosti vodnog područja i obalne infrastrukture Sočija.

Međuresorna radna skupina poboljšava mjere zaštite, uzimajući u obzir iskustva drugih crnomorskih lučkih gradova. Jačanje sigurnosnog perimetra morske luke. Posebna pozornost na kompleks vezova - izjavio je gradonačelnik Sočija Oleksij Kopajgorodski.

Komentari 86