Obavijesti

News

Komentari 234

Biden potvrdio da SAD šalje tenkove Kijevu. Putin ignorirao njemačku odluku o tenkovima

Biden potvrdio da SAD šalje tenkove Kijevu. Putin ignorirao njemačku odluku o tenkovima

Ruska agresija nad Ukrajinom i njenim teritorijem traje punih 11 mjeseci. Njemačka i saveznici konačno su se dogovorili oko slanja tenkova Leopard 2 ukrajinskim snaga

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.40

Teretni brod Tuzla, koji je u turskom vlasništvu, pogođen je projektilom u luci u južnom ukrajinskom gradu Hersonu, pri čemu je izbio požar. 

 

20.16

Šef ureda Zelenskog: Povijesni dan. A ovo je tek početak

Povijesni dan. Jedan od onih dana koji će odrediti našu buduću pobjedu", napisao je Jermak o današnjem danu kad je, uz SAD, i Njemačka donijela odluku da će im poslati tenkove. Glavna stvar je da je ovo tek početak. Trebaju nam stotine tenkova i imat ćemo ih - rekao je Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika.

19.47

Hvala predsjedniku SAD-a za još jednu moćnu odluku o slanju Abramsa Ukrajini. Zahvalni smo i američkom narodu za vodstvu i podršku. Ovo je važan korak na putu prema pobjedi. Danas je slobodni svijet ujedinjen kao nikad prije i korača prema zajedničkom cilju - oslobođenju Ukrajine. Idemo dalje - objavio je Zelenski. 

19.40

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a oglasio se o odluci SAD-a da pošalje 31 tenk tipa Abrams Ukrajini

- Saveznici u NATO-u su ujedinjeni u podršci ukrajinskoj obrani. Zajedno s britanskim tenkovima Challenger i njemačkim tenkovima Leopard, ovo može napraviti značajnu razliku u borbi protiv Rusije - objavio je Stoltenberg na Twitteru.

19.00

Putin ignorirao njemačku odluku o tenkovima, davao studentima savjete o karijeri

Ruski predsjednik Vladimir Putin izbjegao je u srijedu komentirati njemačku odluku o slanju tenkova Ukrajini za vrijeme posjeta moskovskom sveučilištu Lomonosovu i umjesto toga davao je studentima savjete o karijeri i odgovarao na pitanja o drugim temama.

Njemačka najava da će poslati tenkove Leopard 2 u Ukrajinu nakon višetjednih pritisaka njezinih saveznika izazvala je bijesnu reakciju ruskog ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva u Berlinu, ali predsjednik se klonio tog pitanja.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 234