Obavijesti

News

Komentari 39

Peskov: Bivši zapovjednik Wagnera sada u ministarstvu obrane. Sastao se s Putinom

Peskov: Bivši zapovjednik Wagnera sada u ministarstvu obrane. Sastao se s Putinom

Francuski ministar obrane Sébastien Lecornu i Stoltenberg 28. rujna došli u posjet Ukrajini. Ujutro je Rusija granatirala predgrađe Hersona

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.58

Novi ruski napad dronova na Odesu

20.52

Ukrajinci projektilom pogodilio 13 neprijateljskih vojnih jedinica

19.55

Ruski bloger dobio osam i pol godina zatvora jer je kritizirao rusku invaziju na Ukrajinu

Ruski bloger osuđen je u petak na ruskom sudu na osam i po godina zatvora zbog objave u kojoj je kritizirao rusku agresiju na Ukrajinu što ilustrira razinu represije nad svakim glasom koji kritički progovara o Kremlju.

Aleksandar Nozdrinov proglašen je krivim "zbog širenja lažnih informacija" o ruskoj vojsci, prema članku kaznenog zakona donesenog na početku ruske ofenzive u Ukrajine, izvijestila je posebna nevladina organizacija Net Freedoms Project.

Nevladina udruga Memorial izvijestila je da je bloger iz regije Kuan (na jugu zemlje) objavio u ožujku 2022. godine na aplikaciji Telegram fotografiju oštećene stambene zgrade u Kijevu uz ironičnu poruku "ukrajinski gradovi nakon dolaska osloboditelja".

19.07

SAD povukao 300 milijuna dolara namijenjenih za Ukrajinu

18.15

Norveška zabranjuje ulazak osobnih automobila s ruskom registracijom

Norveška se pridružila Finskoj, baltičkim državama i Poljskoj u zabrani ulaska osobnih automobila s ruskom registracijom od 3. listopada, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova.

Taj je potez dio zapadnih mjera usmjerenih na oduzimanje prihoda Rusiji za financiranje njezine invazije na Ukrajinu.

"Važno je da su sankcije učinkovite kako bismo što je više moguće spriječili prihode potrebne ruskoj državi za financiranje rata", istaknula je ministrica vanjskih poslova Anniken Huitfeldt u priopćenju.

Vozila u vlasništvu norveških državljana ili državljana Europskoga gospodarskog prostora (EEA) sa stalnim boravkom u Rusiji ili članova njihovih obitelji bit će izuzeta od zabrane koja se odnosi na vozila s devet ili manje sjedala, dodalo je norveško ministarstvo vanjskih poslova.

Finska, Estonija, Latvija, Litva i Poljska već su uvele slične zabrane nakon direktive Europske komisije.

Komentari 39