Obavijesti

News

Komentari 14

Ukrajina uništila svih 14 ruskih dronova i jednu raketu. Rusi šalju nove snage u Avdijivku

Ukrajina uništila svih 14 ruskih dronova i jednu raketu. Rusi šalju nove snage u Avdijivku
2

Analitičari Instituta za proučavanje rata primjećuju da ruske trupe prebacuju dodatne snage u Avdijivskom pravcu, unatoč stalnim problemima s frontalnim mehaniziranim napadima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.57

Rusija granatirala Herson

Ruske trupe granatirale Hersonsku regiju: pogodile su vodove. Berislav, Novoberislav, Šljahove, Tomarine ostali su bez struje, rekao je Oleksandr Prokudin, načelnik regionalne vojne uprave Herson.

Energetičari već saniraju štetu.

13.50

Ukrajinska vojska bespilotnim letjelicama u tjedan dana pogodila je 223 jedinice ruske tehnike

- Dronovi i dalje igraju važnu ulogu tijekom obrane Avdijevke i Kupjanska. Vojnici aktivno pale tenkove koji napreduju, oklopne transportere. Unitavaju topovi i minobacači kojima Rusi pokušavaju napasti ukrajinske položaje - rekao je ministar Mihajlo Fedorov.

13.22

U Ukrajini je od posljedica rata poginulo ili ranjeno 1646 djece.

Od jutra 23. listopada 2023. godine, prema službenim informacijama tužitelja, poginulo je 508 djece.

Također, više od 1.138 djece je ozlijeđeno različitog stepena težine, javlja Tužiteljstvo Ukrajine.

- Ove brojke nisu konačne. U tijeku je rad na njihovom uspostavljanju u mjestima ratnih dejstava, na privremeno okupiranim i oslobođenim područjima - naglašavaju.

12.45

Ruski sud produljio pritvor novinarki RFE/RL: 'Nije se registrirala kao strana agentica'

Rusko-američkoj novinarki Alsi Kurmaševoj koja je optužena za kršenje ruskog zakona o stranim agentima u ponedjeljak je produljen pritvor do 5. prosinca.

Kurmaševa je novinarka iz Praga i radi za Radio Slobodnu Europu/Radio Liberty (RFE/RL), koji financira američki Kongres, a Rusija ga je označila kao stranog agenta, što znači da dobiva strana sredstva za aktivnosti koje se smatraju političkim.

Kurmaševa, koja ima američku i rusku putovnicu, ušla je u Rusiju 20. svibnja zbog hitne obiteljske situacije, rekao je RFE/RL. Dok je čekala povratni let 2. lipnja, privedena je i oduzete su joj putovnice.

Ruske vlasti su 18. listopada objavile da je Kurmaševa, koja djeluje iz Praga, optužena jer se nije registrirala kao strana agentica, objavio je RFE/RL.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

11.58

Ukrajina je od Europske unije dobila devetu tranšu od 1,5 milijardi eura

- Općenito, proračunska potpora EU-a u 2023. već iznosi 15 milijardi eura — to je jedan od najvažnijih čimbenika koji Ukrajini pomaže da bude gospodarski jaka i stabilna. Sada, zajedno s Europskom komisijom, radimo na novom dugom rokovnog programa Ukraine Facility s ukupnim obujmom od 50 milijardi eura. Očekujemo da ćemo sljedeće godine od njih dobiti 18 milijardi eura - izjavio je premijer Denis Šmihal.

Komentari 14