Obavijesti

News

Komentari 160

Kijev: Rusija priprema novi val mobilizacije; Wagner se hvali osvajanjem sela kod Donjecka

Kijev: Rusija priprema novi val mobilizacije; Wagner se hvali osvajanjem sela kod Donjecka

Ruska agresija na Ukrajinu ne smiruje se niti nakon gotovo godinu dana. Vitalij Kličko je rekao da će Ukrajina sjesti za pregovarački stol samo pod jednim uvjetom - "kad posljednji ruski vojnik napusti Ukrajinu"



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21:28

Ruski saveznici

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi susret će se ovog tjedna s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom za vrijeme trodnevnog posjeta Kini, javlja AP.

Hua Chunying, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova, potvrdila je dolazak iranskog vođe te dodala da stiže na Xijev poziv.

Dodajmo i kako Iran svojim dronovima i drugim naoružanjem pomaže Rusiji u ratu protiv Ukrajine, a u zadnje vrijeme pojavljuje se sve više tvrdnji i kako Peking pomaže Moskvi 's tehnologijom'.

20:55

Znakovita poruka

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je kako će se 23. i 24. veljače, na godišnjicu invazije, dogoditi velike stvar 'koje će Rusija zapamtiti'.

- Bit će puno važnih političkih signala, bit će odluka o novim sankcijama, o oružju... Bit će simbola zajedništva. I to će se dogoditi na svim razinama - poručio je Kuleba, javljaju ukrajinski mediji.

19:20

Krvava bitka za Bahmut

Tijekom žestokih bitaka kod Bahmuta u okolici Donjecka u posljednja 24 sata ubijeno je 212 ruskih vojnika, njih 315 je ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga, javlja Kyiv Independent.

Prema podacima britanskog ministarstva obrane, Putin je vojsci izdao zapovijed da potpuno zauzme cijelu regiju u idućim tjednima. Ali... Rusi sporo napreduju. Ljudstva imaju, koriste vojnike kao topovsko meso, ali modernog naoružanja nestaje...

18:24

Upozorenje iz Poljske

Poljski predsjednik Andrzej Duda kazao je u intervjuu za Le Figaro kako je Ukrajini hitno potrebna vojna oprema, u suprotnom bi Rusija mogla pobijediti...

- Nemaju modernu naoružanje, ali imaju ljude. Ako ne pošaljemo vojnu opremu u Ukrajini u idućim tjednima, Putin bi mogao pobijediti. Mogao bi pobijediti i ne znamo gdje će se zaustaviti - kazao je Duda.

18:12

Ogromni ruski gubici

Sudeći prema podacima Kijeva, Rusi ovog mjeseca gube najveći broj vojnika još od prvog tjedna invazije, javlja Guardian.

Do sad je u veljači Kijev prijavljivao, u prosjeku, 824 smrti ruskih vojnika dnevno.

Iz Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva navode kako su brojke koji Kijev objavljuje 'vjerojatno točne', piše Guardian.

Komentari 160