Obavijesti

News

Komentari 116

Ukrajina nastavlja oslobađati okupirani teritorij, oglasio se i Kremlj: Operacija se nastavlja!

Ukrajina nastavlja oslobađati okupirani teritorij, oglasio se i Kremlj: Operacija se nastavlja!
5

Ukrajinski dužnosnici rekli su da su mete osvetničkih napada uključivali vodna postrojenja i termoelektranu u Harkivu te da su uzrokovali rasprostranjene nestanke struje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.55

SAD: 'Povukao se veći dio ruskih vojnika iz blizine Harkiva

SAD procjenjuje da je Rusija u većoj mjeri predala osvojeni teritorij blizu Harkiva i da je veliki broj ruskih vojnika napustio Ukrajinu, prešavši preko granice natrag u Rusiju, rekao je u ponedjeljak viši američki vojni dužnosnik.

"Sve u svemu procjenjujemo da Ukrajinci napreduju dok se bore da oslobode i ponovno zauzmu teritorij na jugu i istoku", rekao je novinarima američki vojni dužnosnik pod uvjetom anonimnosti.

"Na terenu u blizini Harkiva procjenjujemo da su ruske snage u većoj mjeri predale osvojeni teritorij Ukrajincima i da su se povukle na sjever i istok. Mnoge od ovih snaga prešle su se preko granice u Rusiju", rekao je dužnosnik.

22.36

Moskovski mediji: 'Putin se zatvorio u svoju palaču u Sočiju, otkazao je sve sastanke...'

Sve češći porazi ruske vojske na ukrajinskom tlu razljutili su ruskog predsjednika Vladimira Putina. On je ovaj tjedan otkazao sastanke s vodstvom Ministarstva obrane u državnoj rezidenciji u Sočiju, a The Moscow Times tvrdi kako su razlog tome ratni neuspjesi na sjeveroistoku Ukrajine kod Harkiva.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22:00

Ruski zastupnici traže Putinovu ostavku: 'On nije monarh, prima plaću od naših poreza'

Općinski zastupnici iz 18 okruga Moskve i Sankt Peterburga potpisali su dokument kojim traže ostavku ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi ruski Insider. Planiraju poslati apel Državnoj dumi s prijedlogom da se Putin optuži za izdaju zbog rata u Ukrajini. 

- Mi, općinski zastupnici Rusije, vjerujemo da postupci predsjednika Vladimira Putina štete budućnosti Rusije i njezinih građana. Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije - stoji u izjavi zastupnice Semenovskog okruga Sankt Peterburga Ksenia Torstrem. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

 

 

21.32

Rusi su nakon bjega iz Harkiva ostavili brojno oružje, bombe i streljivo iza sebe

20.53

Posljedice današnjeg bombardiranja Harkiva

Komentari 116