News

Komentari 84

Ukrajina: 'Uništili smo ruskog Terminatora, hvalili su se da je neuništiv'. Objavili i snimku

Ukrajina: 'Uništili smo ruskog Terminatora, hvalili su se da je neuništiv'. Objavili i snimku

Guverner regije Luhansk Serhij Haidai snimku je objavio na društvenim mrežama i tako se narugao ruskim propagandistima koji su ovo borbeno oklopno vozilo za potporu tenkova nazivali neuništivim

Ukrajinske snage tvrde da su uništile rusko borbeno oklopno vozilo za potporu tenkova BMPT Terminator u blizini grada Kremina u regiji Luhansk.

Objavio je to i sam guverner regije Luhansk Serhij Haidai uz snimku uništenja, a pritom i podsjetio da su se upravo ruski propagandisti hvalili gotovom neuništivošću Terminatora, piše Defence Blog.

 

 

Haidai je danas potvrdio da je Rusija pokrenula veliku ofenzivu u istočnoj Ukrajini, pokušavajući probiti obranu u blizini Kremina.

Objasnio je da su ruske trupe krenule u napad prema zapadu kroz snježni šumski teren, zbog čega je došlo do 'maksimalne eskalacije' i velikog porasta pucnjave i granatiranja, prenosi Guardian.

Bez obzira na to, Haidai za ukrajinsku televiziju tvrdi kako ruska ofenziva zasad nije bila uspješna, odnosno da su ih uspjeli potpuno odbiti, a čemu svjedoči i navodna snimka uništenog Terminatora.

- Ukrajinska vojska drži položaje kod Kremine koji su mjesecima bili pod ruskom kontrolom, ali potrebno im je više oružja i municije kako bi izdržali - rekao je danas Haidai.

Najčitaniji članci