Obavijesti

News

Komentari 230

Ukrajini obećan ukupno 321 tenk. Putin optužio neonaciste u Ukrajini za zločine nad civilima

Ukrajini obećan ukupno 321 tenk. Putin optužio neonaciste u Ukrajini za zločine nad civilima

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvat će na konzultacije mađarskog veleposlanika zbog "apsolutno neprihvatljivih" izjava mađarskog premijera Viktora Orbana o Ukrajini, objavio je Kijev

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21:30

Rusija tvrdi da su Ukrajinci u napadu na bolnicu ubili 14 ljudi

Rusija je u subotu optužila ukrajinsku vojsku da je u raketiranju bolnice u Luhanskoj oblasti, na separatističkom istoku Ukrajine, usmrtila 14 i ranila 24 osobe. U subotu ujutro, "ukrajinske oružane snage su namjerno gađale mjesnu bolnicu iz višecijevnih raketnih bacača Himars" u Novoajdaru, u Luhanskoj oblasti, navodi se u priopćenju ruske vojske. U napadu je "četrnaestero poginulih i dvadeset četvero ranjenih među pacijentima i medicinskim osobljem", ističe se u priopćenju. Liječnici te bolnice "već mjesecima pružaju medicinsku pomoć civilnom stanovništvu i vojnicima", navodi isti izvor. "Namjerni napad na poznatu civilnu medicinsku ustanovu nedvojbeno je težak ratni zločin kijevskog režima", dodaje se u priopćenju.

 

20.19

Zelenski čestitao novom predsjedniku Češke

Predsjednik Volodimir Zelenski čestitao je umirovljenom češkom generalu Petru Pavelu na pobjedi na predsjedničkim izborima. Zelenski je pohvalio Pavela za podršku Ukrajini i pomoć u borbi protiv ruske agresije.

“Bit će mi drago blisko surađivati za dobrobit naroda Ukrajine i Češke i u interesu ujedinjene Europe”, napisao je Zelenski na Twitteru.

Pavel, koji je prethodno služio u češkoj vojsci, izašao je kao pobjednik u drugom krugu glasanja protiv populističkog milijardera Andreja Babiša, kojeg se smatra kandidatom više naklonjenim Rusiji.

20.17

Moskva optužila ukrajinsku vojsku da je u napadu na bolnicu ubila 14 ljudi

Rusija je u subotu optužila ukrajinsku vojsku da je u raketiranju bolnice u Luhanskoj oblasti, na separatističkom istoku Ukrajine, usmrtila 14 i ranila 24 osobe.

U subotu ujutro, "ukrajinske oružane snage su namjerno gađale mjesnu bolnicu iz višecjevnih raketnih bacača Himars" u Novoajdaru, u Luhanskoj oblasti, navodi se u priopćenju ruske vojske.

U napadu je "četrnaestero poginulih i dvadeset četvero ranjenih među pacijentima i medicinskim osobljem", ističe se u priopćenju.

Liječnici te bolnice "već mjesecima pružaju medicinsku pomoć civilnom stanovništvu i vojnicima", navodi isti izvor.

"Namjerni napad na poznatu civilnu medicinsku ustanovu nedvojbeno je težak ratni zločin kijevskog režima", dodaje se u priopćenju.

17:30

Raketni napadi kod Donjecka

Grad Vuhledar u istočnoj Ukrajini pod raketnim je napadima, rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske, piše CNN. Serhii Cherevatyi iz Istočne grupe ukrajinskih oružanih snaga rekao je da su prošlog dana ruske snage ispalile oko 299 raketa i topničkih granata na grad koji se nalazi oko 40 kilometara jugozapadno od grada Donjecka.

16:30

Japan odobrio dodatne sankcije Rusiji

Japanska vlada odobrila je dodatne sankcije Rusiji na sastanku vlade u petak, prema japanskom javnom servisu NHK. Nove sankcije uključuju: zabranu izvoza još 49 subjekata, zamrzavanje imovine tri subjekta i 36 osoba povezanih s ruskom vladom i proruskim skupinama u Ukrajini te dodavanje novih artikala na popis zabranjenog izvoza u Rusiju.

Zamjenik glavnog tajnika kabineta Seiji Kihara obratio se novinarima nakon sastanka i rekao da će Japan nastaviti raditi s međunarodnom zajednicom i podržavati Ukrajinu.

Komentari 230