Obavijesti

News

Komentari 58

Gradonačelnik Bahmuta: U gradu je ostalo samo 500 ljudi

Gradonačelnik Bahmuta: U gradu je ostalo samo 500 ljudi

Čelnik UN-ove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Rafael Grossi, je zatražio od Ukrajine i Rusije da poštuju pet načela zaštite ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižje, dajući naslutiti da nije osigurao njihovo obećanje da će štititi elektranu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.45

Rusija tvrdi da je uništila posljednji ukrajinski vojni brod

Posljednji ukrajinski vojni brod uništen je oružjem visoke preciznosti dok je bio usidren u crnomorskoj luci Odesi, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane u srijedu.

Napad ruskih zračnih i raketnih snaga odigrao se u ponedjeljak, rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov u Moskvi, rekavši da se radi o Juriju Olefirenku, desantnom brodu koji je nabavljen 1971. godine.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.14

SAD će Ukrajini poslat novi paket pomoći od 300 milijuna dolara

21.30

Gradonačelnik Bahmuta: U gradu je ostalo samo 500 ljudi

Samo 500 ljudi je ostalo u Bahmutu, gradu na istoku Ukrajine oko kojeg su vođene teške borbe u posljednjih godinu dana, prema gradonačelniku Oleksiju Revi. Prije rata je u Bahmutu živjelo više od 70.000 stanovnika. 

20.23

Macron poručio: Trebali smo slušati vaša upozorenja o Rusiji

Francuski predsjednik Emmanuel Macron priznao je u srijedu u Bratislavi da je Francuska trebala posvetiti više pozornosti istočnoeuropskim zemljama koje su upozoravale na Rusiju prije nego što su snage Moskve napale Ukrajinu.

Macron je na sigurnosnom forumu rekao da ne bi trebalo biti podjela između "stare Europe" i "nove Europe", misleći na trajne razlike između istočnih i zapadnih članica Europske unije glede pitanja poput Rusije. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.00

Moskva neće utjecati na odluku o članstvu Ukrajine u NATO-u

NATO neće dopustiti Rusiji da odlučuje kad će se Ukrajina moći pridružiti zapadnom savezu, rekla je norveška ministrica vanjskih poslova u srijedu uoči sastanka s kolegama u NATO-u na kojemu će se nastojati smanjiti podjele glede zahtjeva za članstvo Kijeva prije samita vojnog saveza u srpnju. 

"Ukrajina i saveznici u NATO-u odlučit će kada će Ukrajina postati članica NATO-a, nije na Moskvi da odlučuje", rekla je norveška ministrica vanjskih poslova Anniken Huitfeldt novinarima uoči dvodnevnog sastanka sa svojim kolegama iz NATO-a.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 58