Obavijesti

News

Komentari 22

Ukrajinska vojska: Blokiran je promet na Krimskom mostu. Rasvjeta ugašena, novi napad?

Ukrajinska vojska: Blokiran je promet na Krimskom mostu. Rasvjeta ugašena, novi napad?

Ukrajinska vojska u petak je kasno navečer na svom Telegram kanalu objavila kako je pogašena rasvjeta na Krimskom mostu te kako je promet trenutno blokiran

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
0.57

Kyiv Independent izvještava kako su ruske snage raketirale 9 četvrti u oblasti Sumi.

0.44

Anketa CNN-a: Većina Amerikanaca se protivi većoj vojnoj pomoći SAD-a Ukrajini

Većina Amerikanaca protivi se tome da Kongres odobri dodatna financijska sredstva za podršku Ukrajini u ratu s Rusijom, pokazuje nova anketa CNN-a koju je proveo SSRS, dok je javnost podijeljena oko toga je li SAD već dovoljno pomogao Ukrajini.

Prema rezultatima ankete, 55 posto Amerikanaca smatra da Kongres ne bi trebao odobriti dodatno financiranje za potporu Ukrajini dok 45 posto kaže da bi trebao.

Više od polovine Amerikanaca, 51 posto, tvrdi da je SAD već učinio dovoljno da pomogne Ukrajini, dok 48 posto smatra da bi trebalo učiniti više. 

U anketi provedenoj u prvim danima ruske invazije krajem veljače 2022. 62 posto ispitanih smatralo je da SAD treba učiniti više.

Međustranačke podjele su se povećale od te ankete, tako da je većina demokrata i republikanaca sada na suprotnim stranama u pitanjima o ulozi SAD-a u Ukrajini.

Republikanci uglavnom kažu da Kongres ne bi trebao odobriti novo financiranje (71 posto) i da je SAD učinio dovoljno da pomognu Ukrajini (59 posto). Među demokratima većina kaže suprotno: 62 posto je za dodatno financiranje, a 61 posto kaže da bi SAD trebao učiniti više.

Anketu CNN-a proveo je SSRS od 1. do 31. srpnja među 1279 odraslih osoba.

0.01

Novi napad na Krimski most?

Ukrajinska vojska u petak je kasno navečer na svom Telegram kanalu objavila kako je pogašena rasvjeta na Krimskom mostu te kako je promet trenutno blokiran. 

Pojavile su se tvrdnje da je u tijeku novi napad, ali u ovom trenutku još nema službenih potvrda ili izvješća.

Eksplozije na Krimskom ili Kerčkom mostu u čule su se krajem srpnja i ubile su dvoje civila i stavile izvan upotrebe dio cestovnog mosta, koji se tek nedavno vratio u punu funkciju nakon što je teško oštećen u sličnom napadu u listopadu.

Komentari 22