Obavijesti

News

Komentari 182

Već je 18 država svijeta otvorilo nacionalne istrage o ruskim ratnim zločinima u Ukrajini

Već je 18 država svijeta otvorilo nacionalne istrage o ruskim ratnim zločinima u Ukrajini

Ušli smo u 279. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski grad Bakhmut se, unatoč značajnim ukrajinskim pomacima od početka invazije, i dalje nalazi pod stalnim napadima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.17

SAD tvrdi: 'Rusija raketama bez nuklearnih glava želi iscrpiti protuzračnu obranu Kijeva'

Rusija ispaljuje zastarjele krstareće projektile, kojima je uklonila nuklearne bojeve glave, prema metama u Ukrajini kako bi iscrpila kijevske zalihe protuzračne obrane, rekao je viši američki vojni dužnosnik u utorak.

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, komentirao je izvješće britanske vojne obavještajne službe od 26. studenoga, u kojem stoji da Rusija "vjerojatno" uklanja nuklearne bojeve glave s krstarećih raketa i ispaljuje ih prema Ukrajini.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE!

19.00

18 država već je otvorilo nacionalne istrage o ruskim ratnim zločinima. O tome je rekao glavni tužitelj Ukrajine Andriy Kostin na sastanku ministara pravosuđa zemalja G7.

18.40

Šef diplomacije Litve traži da NATO Ukrajini dostavi moderne tenkove

- Sile NATO-a moraju donijeti političku odluku o slanju modernih borbenih tenkova u Ukrajinu kako bi im dale vojnu prednost protiv invazije ruskih snaga tijekom zimskih mjeseci - rekao je ministar vanjskih poslova Litve Gabrielius Landsbergis.

- Razgovarao sam s nizom vojnih stručnjaka i odgovor koji čujem je da bi, ako osiguramo tenkove ove zime, recimo u siječnju, to moglo napraviti razliku - rekao je Landsbergis  u Bukuruštu prenosi Reuters. 

- To je politička odluka jer iz vojne perspektive tijekom zime kada se fronta stabilizira, ako je potreban dodatni udar, to bi se moglo postići osiguravanjem dodatnih borbenih tenkova - rekao je.

17.40

Njemačka će isporučiti Ukrajini 14 bespilotnih kopnenih vozila.

Od toga je sedam vozila dizajnirano za evakuaciju unesrećenih i bit će isporučeno do kraja 2022. Ostalih sedam, konfiguriranih za čišćenje rute, stići će u Ukrajinu sljedeće godine.

 

17.02

Međunarodna agencija za atomsku energiju: Pojačavamo zaštitu ukrajinskih elektrana

Međunarodna agencija za atomsku energiju pojačat će svoju prisutnost u svim ukrajinskim nuklearnim elektranama kako bi pomogla u zaštiti energetske infrastrukture zemlje, rekao je šef agencije Rafael Grossi u utorak nakon sastanka s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmytrom Kulebom.

Grossi je dodao da nastavlja raditi s ukrajinskim dužnosnicima 'prema hitnoj uspostavi nuklearne sigurnosti i zaštitne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje'.

Komentari 182