Obavijesti

News

Komentari 359

Oko 10 milijuna Ukrajinaca ostalo bez struje. Britanci: Putin je još pokazao svoju slabost!

Oko 10 milijuna Ukrajinaca ostalo bez struje. Britanci: Putin je još pokazao svoju slabost!

Ukrajinske vlasti tvrde da su Rusi prije povlačenja iz Hersona uništili ključnu elektranu za opskrbu energije u gradu. Amerikanci i Rusi sastali se u Turskoj, razgovarali o posljedicama nuklearnog napada

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.30

Oko 10 milijuna Ukrajinaca bez struje

Najveći broj u regijama Harkov, Žitomir, Kijev, Lavov - potvrdio je Zelenski.

19.50

Poljski premijer sazvao hitan sastanak odbora za pitanja nacionalne sigurnosti i obrane

Poljski premijer sazvao je hitan sastanak odbora za pitanja nacionalne sigurnosti i obrane, objavio je u utorak vladin glasnogovornik na Twitteru.

Povjerenstvo, koje se sastoji od čelnika ministarstava obrane, unutarnjih poslova, pravosuđa i vanjskih poslova te koordinatora obavještajnih službi, tijelo je koje priprema i koordinira odluke o nacionalnoj sigurnosti i obrani.

Glasnogovornik vlade Piotr Muller nije bio dostupan za komentar.

Njegov tweet ne spominje o čemu bi odbor trebao raspravljati.

Rusija je u utorak gađala gradove i energetske objekte diljem Ukrajine, ubivši najmanje jednu osobu i uzrokujući rasprostranjene nestanke struje u, kako je Kijev rekao, najtežem valu raketnih napada u gotovo devet mjeseci rata, javlja Reuters.

19.25

Svaka bomba koja padne na Ukrajinu utječe na Moldaviju

Ministar vanjskih poslova Moldavije Nicu Popescu rekao je da dijelovi zemlje pate od nestanka struje kao rezultat današnjih ruskih napada na Ukrajinu .

- Svaka bomba koja padne na Ukrajinu također utječe na Moldaviju i naš narod. Pozivamo Rusiju da odmah zaustavi uništavanje - napisao je na Twitteru.

19.14

Moldavija: Nestanak struje zbog ruskih napada na Ukrajinu

Nekoliko prekida u opskrbi strujom zabilježeno je u različitim dijelovima Moldavije, uključivo i glavni grad, nakon ruskih napada na energetsku infrastrukturu u susjednoj Ukrajini, priopćile su u utorak moldavske vlasti.

“Dijelovi Moldavije suočeni su s prekidima struje nakon ruskih raketnih napada koji su ciljali ukrajinske gradove i njihovu vitalnu infrastrukturu”, napisao je moldavski ministar vanjskih poslova Nicu Popescu na Twitteru.

Više pročitajte OVDJE.

19.05

Blinken: Ovi napadi neće slomiti volju Ukrajine, stojimo uz njih!

Američki državni tajnik Antony Blinken osudio je ruske raketne napade i obećao da će stajati uz Ukrajinu "koliko god bude potrebno".

U tweetu, Blinken je rekao da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski "danas ponovno pokazao vodstvo tako što je jasno dao do znanja da je spreman za diplomaciju u cilju pravednog okončanja rata koji je Rusija započela".

Odgovor iz Moskve "bio je još jedan val raketa", rekao je, dodajući:

Ovi napadi neće slomiti volju Ukrajine — mi ćemo biti uz Ukrajinu koliko god bude potrebno.

Komentari 359