Obavijesti

News

Komentari 263

Ruske majke poručile Putinu: 'Ne šalji nam sinove na klanje'. Stotine ubijenih u Bahmutu

Ruske majke poručile Putinu: 'Ne šalji nam sinove na klanje'. Stotine ubijenih u Bahmutu

Upitan koliko dugo ukrajinske snage mogu zadržati grad, Kuleba je odbio dati konkretan odgovor, usporedivši ih s ljudima koji brane svoju kuću od uljeza koji ih pokušava ubiti i uzeti sve što imaju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.46

Prigožin: 'Nakon što osvojimo Artemovsk (Bahmut) počet ćemo regrutirati nove ljude'

Šef ruske plaćeničke vojske Wagner tijekom vikenda je objavio da ima ambicije pretvoriti svoju privatnu vojnu tvrtku u "ideološku vojsku" koja će se boriti za pravdu u Rusiji.

Borci Evgenija Prigožina, šefa Wagnera od kojih su neki osuđenici, mjesecima napadaju u istočnoj Ukrajini, prvenstveno gradić Bahmut koji Rusija zove Artemovsk i na njega gleda kao na odskočnu dasku za zauzimanje većih gradova poput Kramatorska i Slovjanska.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

18.46

Švicarski predsjednik osudio 'ratno ludilo': Odbija slanje švicarskog oružja u Ukrajinu

Švicarski predsjednik Alain Berset, privržen neutralnosti svoje zemlje i veliki protivnik slanja oružja Ukrajini, osudio je "ratno ludilo", doznaje se njegovog intervjua za nedjeljno izdanje lista Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

- Osjećam to ratno ludilo u nekim krugovima. I vrlo sam zabrinut zbog toga jer taj osjećaj počiva na kratkoročnoj viziji- rekao je Berset, dodavši da "se švicarsko oružje ne treba koristiti u ratovima".

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

14.55

Kako je Rusija uhvatila Srbiju u dostavi projektila Ukrajini?

Beogradski vojni analitičar Aleksandar Radić piše kako je čvrst stav Moskve potresao Vučića, koji vjerojatno nije sretan zbog propuštanja potencijalno unosnih poslova u Ukrajini.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

14.13

Ukrajina pozvana na summit NATO-a: 'Očekujemo odgovarajuće korake od zemalja NATO-a'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da očekuje da zemlje NATO-a postignu napredak u sigurnosnim jamstvima za Ukrajinu kada se savez sastane u srpnju. Iako Ukrajina nije članica NATO, pozvana je na summit u Vilniusu u Litvi.

- Da, pozvani smo, ali željeli bismo vidjeti odgovarajuće korake naprijed, uz status koji danas imamo u odnosima s NATO-om - rekao je predsjednik Zelenski.

Zahvalio je zemljama članicama NATO-a koje podupiru Ukrajinu na bojnom polju, ali je istodobno naglasio važnost davanja sigurnosnih jamstava.

- Čak i ako ne možemo biti u NATO-u tijekom rata, željeli bismo imati odgovarajuća jamstva sigurnosti na tom putu prema NATO-u. Na ovom summitu u Vilniusu očekujemo odgovarajuće korake od zemalja NATO-a, kao i sigurnosna jamstva. Radit ćemo na tome - rekao je.

13.10

Papa Franjo spreman posjetiti Ukrajinu, ali i Rusiju: 'Ići ću na oba mjesta ili ni na jedno!'

Papa Franjo rekao je da je voljan otputovati u Ukrajinu, koja je pod ruskom agresijom, no samo pod uvjetom da može otputovati i u Moskvu. 

- Ići ću na oba mjesta ili ni na jedno- rekao je čelnik Katoličke crkve u intervjuu za subotnje izdanje argentinskih novina La Nacion.

Rat u Ukrajini može se završiti samo kroz dijalog i konkretne mirovne inicijative, rekao je Papa.

Komentari 263