Obavijesti

News

Komentari 84

Ukrajinci: Oborili smo ruski avion kod Bahmuta; Putin najavio proizvodnju oružja

Ukrajinci: Oborili smo ruski avion kod Bahmuta; Putin najavio proizvodnju oružja

Ruski borbeni zrakoplov sudario se s američkom bespilotnom letjelicom MQ-9 Reaper u međunarodnom zračnom prostoru iznad Crnog mora u utorak, uzrokujući njen pad. Kremlj je zanijekao bilo kakvu umiješanost

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.08

Kanada Ukrajini šalje streljivo i rakete za protuzračnu obranu

Kanada će poslati otprilike 8000 komada topničkog streljiva i desetak projektila za protuzračnu obranu u sklopu najnovije vojne pomoći za Kijev, objavilo je kanadsko ministarstvo obrane u srijedu.

Kanada će Ukrajini poslati više od 1800 komada streljiva za obuku za borbene tenkove Leopard 1 koje su donirale Danska, Njemačka i Nizozemska.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.25

Kremlj poručio SAD-a da se drži podalje od njihovog zračnog prostora: Razlog su zabrinutosti

Moskva je Washingtonu u srijedu poručila da se drži podalje od njenog zračnog prostora nakon što su ruski borbeni zrakoplovi presreli američki dron koji je potom pao u Crno more, što je bio prvi izravni sukob između supersila otkako je Rusija započela svoju invaziju na Ukrajinu.

Kremlj i Washington se međusobno optužuju za incident koji se zbio u utorak u međunarodnom zračnom prostoru u blizini teritorija za koji Rusija tvrdi da ga je anektirala od Ukrajine dok i dalje traju sukobi između ukrajinskih i ruskih snaga na istoku Ukrajine.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.30

Ukrajinci: Srušili smo ruski avion u blizini Bahmuta

Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika  je rekao kako su ukrajinske kopnene snage oborile ruski borbeni zrakoplov u blizini opkoljenog Bahmuta na istoku zemlje. Dodao da su ukrajinske snage napredovale u sjevernim dijelovima grada. 

18.20

Finski predsjednik: Očekujem da će Erdogan ovaj tjedan potvrditi da podržava naše članstvo u NATO-u

Finski predsjednik Sauli Niinistö rekao je kako očekuje da će njegov turski kolega Recep Tayyip Erdogan potvrditi da Turska podržava finsko članstvo u NATO-u tijekom njihovog ovotjednog sastanka u Ankari. 

18.00

Poljska je spremna razviti energetsku suradnju s Ukrajinom u nekoliko područja, uključujući proizvodnju plina u zapadnoj Ukrajini i izgradnju energetskog mosta NE Rzeszów-Hmelnytskyi, izvještava Ukrinform.

Komentari 84