Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ukrali joj ušteđevinu za toplice: 'Dobro sam im zapamtila lica'

U srijedu ujutro umjesto odlaska u toplice, telefonom je otkazala jednotjedno liječenje jer je ostala bez novca. Živi sama već 10 godina, otkad joj je sin, hrvatski branitelj, umro od raka grla

1 komentara

- Otišla sam u šupu po drva i nije me bilo par minuta. Ostavila sam naramak drva u kuhinji i pokušala ući u sobu kako bi uzela gazu da previjem ranu na nozi, ali vrata kao da su bila zaglavljena. 

Pomislila sam da je nešto palo iza vrata i gurnula ih ramenom, te ugledala s druge strane noge osobe koja je držala vrata. Počela sam vikati i gurati i uto je iz sobe izašla žena koju sam primila za rame, ali mi se otrgnula i grubo me odgurnula, tako da sam udarila u stalak na kojem je bio telefon i zadržala se na nogama. Iza nje je iz sobe krenuo muškarac koji je preko ramena imao smeđu torbicu, za koju sam pretpostavila da sadrži moju ušteđevinu, jer sam vidjela razbacane stvari na podu – kaže nam hrabra 81-godišnja Marija Bregović iz Slanja na ludbreškom području, koja je unatoč poodmakloj dobi i krhkom tijelu u kojem nema ni 50-tak kilograma, pokušala prošlog utorka zaustaviti razbojnički dvojac. 

Mladi drznik ju je primio za ruke i otrgnuo remen s torbicom, te ju oštro gurnuo i istrčao iz kuće sa svojom sudionicom. Žena se nije mirila s pljačkom već je potrčala za njima niz ulicu i vikala da joj vrate novac. Bezobzirni razbojnički par ubrzo joj je nestao iz vidokruga.

Starica je otišla do susjede od kuda su nazvali policiju. Kaže da im je dobro zapamtila lica, te da su bili u dobi od oko 20 godina i „črne puti“. Uzeli su joj 1600 kuna, što je sakupljala mjesecima, jer je idućeg dana trebala otići u Varaždinske toplice, a novac je upravo radi toplica podigla nekoliko dana ranije iz banke u Ludbregu. 

U srijedu ujutro umjesto odlaska u toplice, telefonom je otkazala jednotjedno liječenje jer je ostala bez novca. Živi sama već 10 godina, otkad joj je sin, hrvatski branitelj, umro od raka grla. Novac je mjesecima „šparala“ od skromne mirovine koja iznosi 1400 kuna, a liječenje joj je potrebno jer nikako da joj zaraste rana od ugriza psa.

Ubrzo nakon događaja u jutarnjim satima dotrčao je i susjed koji stanuje u istoj, Vinogradskoj ulici, i kazao joj kako je ranije zatekao mladića i djevojku koje nikada prije nije vidio, kako se motaju po njegovom dvorištu. Kad ih je upitao što traže, oni kao da ga nisu čuli. Tek kad je došao do psa i odvezao ga, sjeli su u, kako priča nesretna Marija, auto plave boje, i otišli. 

Sugovornica nam je rekla kako se nada kako će ih policija uhvatiti, ali ne vjeruje da će naći novac, jer smatra da je već potrošen. Inače, svi se u naselju koje je udaljeno desetak kilometara od Ludbrega zaključavaju, jer to navodno nije prvi slučaj ovakve vrste.

U varaždinskoj policiji nam je potvrđeno da se doista dogodio nemili događaj i da rade na otkrivanju počinitelja.

Možda vas zanima i ovo:
Message