Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Manijak u crkvi ubio trudnicu, liječnici su uspjeli spasiti bebu

Muškarac je uletio u crkvu Santa Maria del Pinar te je nasumično počeo pucati. Ubio je trudnicu i teško ranio još jednu ženu. Doktori su spasili nerođeno dijete

El Pais
Foto: El Pais
113 komentara

Naoružani muškarac Iván Berral Cid (34) u četvrtak navečer je upao u crkvu Santa Maria del Pinar u Madridu prije mise te je ubio trudnu Rocío Piñeiro Oitavén (36). Pucao je opet i ozlijedio još jednu ženu (52), a na kraju je kleknuo pred oltar, pucao si u usta i ubio se, izvijestila je policija. U crkvi su u trenutku pucnjave bili i liječnici te su očajnički pokušavali spasiti život trudnici dok su čekali da dođe Hitna pomoć.

Uspjeli su izvesti carski rez te su spasili bebu koja se trebala roditi u subotu. Majku nažalost nisu uspjeli spasiti, javlja El Periodico. Dječačića su u kritičnom stanju prevezli u bolnicu La Paz. 

- Tek rođeni dječačić je dobro, smješten je u inkubator na odjelu neonatologije. Za nekoliko dana moći ćemo reći više o njegovu stanju. Obitelj nas je zamolila da ne dajemo izjave - rekla je za 24sata dežurna medicinska sestra madridske bolnice La Paz. 

Drugu ženu je muškarac ranio u prsa te se liječnici bore za njen život u istoj bolnici. U trenutku pucnjave u crkvi je bilo oko 40 vjernika, a među njima je bila i majka trudnice, koja je još u šoku

Policija kaže kako se prema prvim informacijama muškarac i ubijena trudnica nisu poznavali. Muškarac ima dosje u policiji, a u posljednjih 20 godina su ga priveli nekoliko puta zbog trgovine drogom, napada, prijetnji, ozljeđivanja itd. 

Svjedoci su ispričali i kako su prije početka mise vidjeli muškarca kako šeće oko crkve. Na sebi je imao bermude, a na glavi slamnati bijeli šešir. Nitko od njih nije ga poznavao. Prije masakra je ušao u obližnji bar gdje je popio pivo te je od konobara tražio raspored misa. Policija istražuje slučaj, javlja El Pais.

Možda vas zanima i ovo:
Message