Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
45 komentara

Ulov života: Štuku od metra i tešku 8,2 kg vratio je u ribnjak

Ribič Sebastijan Kalnak (35) u srijedu je na ribnjaku u Eminovcima kod Požege ulovio najveću štuku ikad upecanu na tom području. Vratio ju je u ribnjak

Facebook
Foto: Facebook
45 komentara

Srijedu poslijepodne Požežanin Sebastijan Kalnak (35) bez obzira na oblačno vrijeme s kišom proveo je na ribnjaku u selu Eminovci udaljenom tri kilometra od grada. Kako kaže, nije ni sanjao da će mu se obično poslijepodne pretvoriti u ulov života. 

Dok je pecao s obale, mamac njegove udice zagrizla je velika štuka. Štap mu se iznenada savio, a u prvi tren Bato, kako ovog bivšeg nogometaša znaju svi u Požegi, pomislio je da se radi o ribi normalne veličine. No kad ju je htio izvući iz ribnjaka na površinu osjetio je borbu sa suprotne strane. Bato je štuku izvlačio nekoliko minuta. S prijateljima ju je odmah izvagao na ribnjaku te se kazaljka na vagi zaustavila na 8,2 kilograma. Uz to su je i izmjerili te se uvjerili da je duga jedan metar

Kalnak nam je potvrdio da se od djetinjstva bavi pecanjem te je često s ocem išao na ribnjake u Požeštini. Prije tri mjeseca je, otkrio nam je, na istom ribnjaku u Eminovcima ulovio štuku od sedam kilograma. 

- Nakon što smo izvagali ovu štuku od 8,2 kilograma odlučio sam je vratiti u ribnjak. Dečki su mi rekli da je to jedan od najvećih upecanih primjeraka štuke u Hrvatskoj koju je ribič vratio u ribnjak nakon ulova - rekao je Kalnak. 

Kao mamac poslužila mu je živa sunčarka duga nekoliko centimetara. Njegovi prijatelji oduševljeni su ulovom. 

- Vidi se da je Bato talentiran. On je strah i trepet ribama kao što je bio vratarima na nogometnim terenima dok je igrao - našalili su se požeški ribiči. Oni iskusniji rekli su nam kako je ovo dosad najveći ulovljeni primjerak štuke na jezeru u Eminovcima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message