Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Ulovili ga nakon osam godina? Francuz ubio obitelj i nestao

Dupont de Ligonnes uhićen je nakon odlaska iz zračne luke Charles de Gaulle. Le Parisien piše da je putovao pod lažnim imenom te da je ulovljen nakon dojave zahvaljujući otiscima prstiju

Foto: Reuters
3 komentara

Francuz osumnjičen za ubojstvo cijele svoje obitelji 2011., koji je kasnije nestao, u misteriju što je zapanjio cijelu Francusku, uhićen je u petak popodne u glasgovskoj zračnoj luci u Škotskoj.

Xaviera Duponta de Ligonnesa traži policija zbog upletenosti u smrti supruge i njihovo četvero djece u Nantesu na zapadu zemlje. 

Njegov nestanak dugo je zbunjivao istražitelje, među kojima su neki pretpostavljali da je možda mrtav.

Škotska policija potvrdila je da je osumnjičeni pritvoren u petak, premda nije dala detalje o njegovu identitetu.

FILE PHOTO: French policemen take part to a research patrol in Roquebrune-sur-Argens | Autor: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Izvor u francuskoj policiji potvrdio je da je Dupont de Ligonnes uhvaćen.

- Muškarac je uhićen u glasgovskoj zračnoj luci i ostao je u policijskom pritvoru u vezi s europskim uhidbenim nalogom  koji su izdale francuske vlasti - navodi škotska policija u izjavi.

- U tijeku je istraga o tome da se potvrdi njegov identitet i nastavljamo kontakte sa svojim kolegama u relevantnim agencijama - dodaje se.

Dupont de Ligonnes uhićen je nakon odlaska iz zračne luke Charles de Gaulle u Parizu, objavilo je nekoliko listova.

Le Parisien piše da je putovao pod lažnim imenom te da je ulovljen nakon dojave zahvaljujući otiscima prstiju.

FILE PHOTO: One of the five coffins bearing a member of the Dupont de Ligonnes family leaves the Saint Felix church after the funeral ceremony in Nantes | Autor: LAETITIA NOTARIANNI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: LAETITIA NOTARIANNI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ubojstvo je šokiralo Francusku 2011, nakon što su pronađena tijela obitelji Dupont de Ligonnes i njihova dva psa. Svi su bili zakopani ispod terase u obiteljskom domu.

Kasnije se doznalo da je osumnjičeni imao novčanih problema.

Policija je pronašla poruku koju je poslao 2010. u kojoj kaže da želi ubiti svoju obitelj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message