News

Komentari 2

Ulovili ga u švercu duhana, a onda otkrili da vozi bez vozačke

Ulovili ga u švercu duhana, a onda otkrili da vozi bez vozačke

Policija je muškarca (37) jučer oko 11.20 sati zatekla na autocesti A6 kod Vrbovskog dok je u neregistriranom autu prevozio sitno rezani duhan u količini od 264,30 kilograma pakiran u vrećama. Ni vozačku nije imao

Vrbovačka policija je u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske provela kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljene trgovine.
 
Naume, policija ga 13. prosinca oko 11.20 sati zatekla na autocesti A6 kod Vrbovskog dok je prevozio duhan bez potrebne dozvole, odnosno bez trošarinskih markica Ministarstva financija.

Sitno rezani duhan u količini od 264,30 kilograma pronađen je u osobnom vozilu marke Ford Focus, pakiran u vrećama, a uz to spomenuto je utvrđeno da je muškarac upravljao neregistriranim vozilom bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.
 
Zbog duhana je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a zbog prometnih prekršaja sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osiguranju. 

U suradnji sa Carinskom ispostavom Rijeka, 37-godišnjaku je privremeno oduzeto i vozilo, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o trošarinama.

Najčitaniji članci