Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
102 komentara

Vlasti Martinika su objavile: 'Prekidamo aktivnu potragu'

Posada Bourbon Rhodea s kapetonom Dinom Miškićem nestala je 26. rujna. Dosad je pronađeno troje preživjelih i četiri tijela. Noćas su objavili kako umjesto aktivne potrage prelaze na aktivno motrenje

102 komentara

Potraga za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i posadom Bourbon Rhodea traje već 16 dana, a vlasti Martinika i francuska mornarica objavili su noćas na konferenciji kako će prekinuti aktivnu potragu za posadom koja je nestala 26. rujna i prelaze na aktivno motrenje.

Traga se za sedmero ljudi, a nakon aktivne potrage prelazi se na aktivno promatranje, rekao je prefekt Franck Robine, prenosi RCI Martinique.

Pojasnio je kako vjeruju da je gotovo nemoguće da je netko od posade još živ i da su zato odlučili prekinuti aktivnu potragu. Kako je pojasnio, aktivno promatranje znači da će svi i dalje biti mobilizirani, ali da se neće voditi novi brodovi u tu zonu, no svi koji tom zonom prolaze moraju biti na posebnom oprezu kako bi možda uočili neke znakove posade ili splavi.

#endirect Point presse concernant le naufrage du Bourbon Rhode disparu le jeudi 26 septembre 2019 aux côtés du CROSS et...

Posted by Préfet de la Martinique on Friday, October 11, 2019

Vlasti su objavile i kako je pretraženo područje od 205.000 kvadratnih kilometara, odnosno 43 posto površine Francuske. U akciju je bilo uključeno 19 brodova i 15 zrakoplova.

Troje preživjelih članova posade i dalje su na Martiniku sa svojim obiteljima. 

Crowdfunding kampanja koju su pokrenuli prijatelji i obitelj Dine Miškića i ostalih članova posade, kako bi se prikupila dodatna sredstva da se potraga, trenutno je prikupila više od 79.000 eura. Prije nekoliko dana rekli su kako im za potragu avionom treba 50.000 eura.

Uskoro opširnije

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message