Obavijesti

News

Komentari 199

Umjesto na rođendan, mi sad idemo na pogreb našeg Patrika

Umjesto na rođendan, mi sad idemo na pogreb našeg Patrika
1

OD SEPSE? Patrik je u petak trebao proslaviti drugi rođendan. Dobio je temperaturu. Roditelji su ga odvezli kod liječnika u Vrbovec. Dan poslije u zagrebačkoj bolnici je preminuo...

VIDEO

U četvrtak smo naručili tortu za Patrikov drugi rođendan koji je trebao proslaviti dan kasnije. Kako je dobio temperaturu 39,8, u petak smo otišli njegovoj pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Uz visoku temperaturu, povraćao je i imao proljev. U subotu je Patrik umro, tako da umjesto rođendanskog slavlja imamo karmine, rekla je, gušeći se od bola, dok su joj se suze slijevale niz lice, Patrikova mama Kristina, pokazujući nam tortu u zamrzivaču koju sin jedinac nikad neće probati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17

Patrikovi roditelji, Kristina (41) i Mario (36) Tisanić iz Bolča, naselja između Vrbovca i Bjelovara, čiji su žitelji šokirani ovom tragedijom, žele samo da se sazna istina o liječenju i smrti dječaka koji je do prije dvadesetak dana bio potpuno zdravo dijete.

Očajni i potpuno shrvani roditelji na svoju su veliku muku, potpuno slomljeni od bola, u utorak pokopali sina. Pitaju se zašto je njihovo dijete, njihov voljeni jedinac, prvorođenac i veseli dječačić, koji je ovih dana trebao slaviti rođendan, morao umrijeti.

Naizgled bezazlena temperatura koju je dječak prvi put dobio 1. ožujka pretvorila se u agoniju koja je završila iznenadnom smrću mališana.

Samo dan prije nego što je preminuo, Patrik je navršio drugu godinu. Čim je početkom ožujka dobio temperaturu, brižna mama hitno ga je odvela u Dom zdravlja u Vrbovec, gdje su nastavili odlaziti sljedeća tri tjedna prije tragičnog svršetka Patrikova života.

'Mislili smo da će biti dobro' 

Kristina i Patrik išli su nekoliko puta i u Opću bolnicu u Bjelovaru, a sve kako bi otkrili uzrok dječakove bolesti i izliječili ga. Posljednji put je mama mališana prošli četvrtak odvela k pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Dječakova liječnica tad joj je savjetovala da ako Patriku, uz propisanu terapiju, naposljetku ne padne temperatura, iduće jutro hitno idu u Zagreb, u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Dala im je i uputnicu za pretrage koje je obitelj trebala obaviti na liječenju u Zagrebu.

- U subotu ujutro odmah smo sjeli u auto i krenuli za Zagreb, kako su nam i rekli. Patrika sam cijelo vrijeme držala u krilu i čvrsto ga grlila. Kad smo stigli pred Zagreb, stanje mu se dodatno pogoršalo. Sav je drhtao, bio je potpuno obliven hladnim znojem. Nakon što smo stigli u Kliniku, liječnici su ga odmah prikopčali na infuziju i dali mu svu potrebnu njegu i terapiju tako da je izgledalo kao da će sve ipak dobro završiti. Nešto nakon 15 sati suprug i ja smo krenuli kući. Naime, u bolnici su nam rekli da ćemo se kasnije telefonski čuti s doktorima kako bismo provjerili Patrikovo zdravstveno stanje. Te kobne večeri, svega nekoliko minuta iza 20 sati, nazvala sam Kliniku i gotovo izgubila svijest. S druge strane slušalice rekli su mi da je naš sin prije koju minutu preminuo – prepričava tragediju od subote neutješna majka, jedva govoreći dok joj suze teku niz lice.

'Dječak je umro od sepse' 

Njezin suprug je cijelo vrijeme nijemo gledao sliku svojega sina koji je još prošli tjedan bio dobro. Oči su mu pune tuge, očaja i pitanja.

Prema informacijama koje smo dobili iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Patrik je umro od sindroma sepse koji se jako brzo razvijao.

- Dvogodišnji dječak iz okolice Bjelovara u Kliniku za infektivne bolesti došao je sa sepsom, odnosno u stanju septičkog šoka - kaže nam prim. dr. Srđan Roglić. Dijete je, dodaje, nažalost bilo u preteškom stanju i nije uspjelo preživjeti. Liječnici u Zaraznoj ovaj tren još ne znaju što je točno prouzročilo sepsu koja je naposljetku ubila dječaka.

Od ravnateljstva Doma zdravlja Zagrebačke županije i Opće bolnice Bjelovar tražili smo hitno očitovanje o ovom slučaju, no do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovore.

Čeka se nalaz obdukcije 

Roditelji preminulog dječaka smatraju da je u Patrikovu liječenju bilo propusta i da se nisu poduzele sve potrebne mjere u pravo vrijeme kako bi se spriječila tragedija. Zasad se čeka nalaz obdukcije koji će pokazati koji je bio pravi uzrok smrti malenog Patrika koji još nije ni pošteno zakoračio u život, a iza sebe je ostavio neutješne roditelje i ostale članove tugujuće obitelji. Obdukcija će se obaviti na Klinici za infektivne bolesti. S obzirom na to da se radi i detaljna histološka analiza, proći će neko vrijeme dok nalaz obdukcije ne bude gotov, odnosno dok se ne utvrdi točan uzrok smrti dječaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik