Obavijesti

News

Komentari 86

'Umrla nam je kći (5), moramo dokazati da smo njeni roditelji'

'Umrla nam je kći (5), moramo dokazati da smo njeni roditelji'
9

Šeherzada (5) je 2016. preminula nakon operacije glave na KBC Zagreb. Roditelji su tužili bolnicu tražeći njihovu i odgovornost liječnika. Iz bolnice kažu da nisu naveli srodstvo s djetetom, pa ih nemaju pravo tužiti

VIDEO

Ogorčeni smo, iscrpljeni i očajni zbog svega. Mi već dvije godine ne spavamo otkad je naš anđeo na nebu, a oni se sprdaju s nama i izmišljaju sve kako bi izbjegli odgovornost za to što su napravili, započinju priču Emina Bajrić (47) i Enver Beka (55) iz Zagreba.

Njihova kći Šeherzada Bajrić rodila se u 26. tjednu trudnoće. Zbog hidrocefalusa u glavi je imala pumpicu koja je višak tekućine iz lubanje odvodio u želudac. U prosincu 2015. djevojčici je pozlilo te je povraćala.

Pokretanje videa...

03:36

- Liječnik nam je još ranije rekao da odmah dođemo u bolnicu ako bi imala takve simptome, pa smo odmah otišli u KBC Zagreb. Nakon pregleda liječnik je ustvrdio da joj treba zamijeniti pumpicu u glavi. Do Božića je bila u bolnici na promatranju, zatim su je pustili doma i naručili za operaciju 18. siječnja 2016. godine. Tijekom boravka doma bila je vesela, brbljava i puna života. Tog dana liječnik je izašao usred operacije. Rekli su nam da je u likvoru krv te su zato prekinuli operaciju. Smjestili su je na intenzivnu njegu - prepričava agoniju mama Emina govoreći kako se malena nikad nije prodbudila iz narkoze. Borba za njezin život trajala je do 17. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tada me nazvao njezin liječnik. Rekao je da je Šeherzada preminula i spustio mi slušalicu. U trenu smo bili u bolnici. Zatekli smo je umotanu u bijelu plahtu na hodniku - pripovijeda Enver pokazujući nam fotografije neprežaljene djevojčice.

- Odlučili smo tužiti bolnicu jer tražimo njihovu odgovornost za Šeherzadinu smrt, jednako kao i odgovornost liječnika koji ju je operirao – uporna je Emina. No uslijedio je novi šok za obitelj. U odgovoru na tužbu KBC Zagreb navodi kako "Tužitelji uz tužbu nisu dostavili dokaz o srodstvu sa pok. Šeherzadom Bajrić, slijedom čega tuženik ističe prigovor promašene aktivne legitimacije".

Prevedeno, obitelj nije dokazala srodstvo pa ih nema pravo tužiti.

- Za ovakve postupke odgovor je atipičan. Bolnica nije dostavila nikakvu dokumentaciju. Kod ovakvih tužbi gleda se je li liječnje bilo u toj bolnici i je li bilo pogreške u liječenju ili ne. Dodatno, srodstvo roditelja s djetetom navedeno je u istoj toj dokumentaciji koju nisu dostavili, jer upravo su roditelji djevojčicu doveli u bolnicu. Sad smo dostavili sudu rodne listove svih članova obitelji iz kojih je neosporna srodnička veza među njima, no ne znam što su ovime željeli postići, osim dodatno uznemiriti tugujuću obitelj. Nisu dobili na vremenu niti je to u cijelom slučaju sporno – objašnjava odvjetnik obitelji Toni Ivandić.

Zagreb: Prosvjeduje na glavnom gradskom trgu zbog smrti kćeri na Rebru

- KBC Zagreb kao zdravstvena ustanova u obvezi je poštivati odredbe Zakona o zaštiti prava pacijenata, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o liječništvu i odredbe drugih pozitivnih propisa kao i internih akata ustanove, te stoga nismo u mogućnosti iznositi bilo kakve podatke o pacijentima i njihovom zdravlju – odgovorili su iz ravnateljstva bolnice na naš upit o ovom slučaju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a