Obavijesti

News

Komentari 12

Umrla je djevojka (20) koja je bila zarobljena u tijelu djeteta

Umrla je djevojka (20) koja je bila zarobljena u tijelu djeteta
4

Brooke Greenberg (20) imala je rijetki genetski poremećaj zbog kojeg je izgledala kako dijete. Nije mogla govoriti i imala je mliječne zube. Prestala je rasti s 4 godine

VIDEO

Brooke Greenberg (20) koja je imala rijetki genetski poremećaj zbog kojeg je izgledala kao dijete, umrla je prošli tjedan, a točan uzrok smrti još nije poznat, piše Daily Mail.

- Dok je vanjski svijet možda primjećivao njezin fizički izgled i bio zbunjen njezinim razvojem, Brooke je svojoj obitelji donosila radost i ljubav - rekao je rabin na oproštaju od djevojke i dodao da su je njezini roditelji i tri sestre, kao i ostatak obitelji, obasipali ljubavlju. 

Djevojka iz Marylanda u siječnju se s obitelji pojavila u jednom talk showu. Objasnili su da Brooke ne može govoriti i da još uvijek ima mliječne zube. Liječnici nikad nisu uspjeli objasniti zašto je to tako. Zaključili su tek da vjerojatno ima genetsku mutaciju koja zaustavlja rast. 

Njezin otac Howard Greenberg rekao je kako je do četvrte godine Brooke rasla i malo se mijenjala, a onda je sve stalo. 

Pregledali su je u nekim od najprestižnijih medicinskih institucija u SAD-u, ali formalnu dijagnozu nitko nije uspio postaviti. Liječnici su zato njezino stanje nazvali Sindrom X. 

Kada je imala osam godina težila šest kilograma

Iako joj nisu otkrili nikakav poznati poremećaj koji uzrokuje probleme u razvoju, Brooke je 15 godina ostala iste veličine, a roditelji su se za nju morali brinuti 24 sata dnevno. Kada je imala osam godina težila je tek šest kilograma, a bila je na mentalnoj razini 9-mjesečne bebe.

Znanstvenici vjeruju da njezin jedinstveni genetski kod može dati svježi uvid u proces starenja, što bi moglo dovesti do razvoja novih tretmana za liječenje bolesti vezanih za starost kao što je Parkinsonova bolest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa