Obavijesti

News

Komentari 0

Umro provokativni američki radio voditelj Rush Limbaugh

Umro provokativni američki radio voditelj Rush Limbaugh

Limbaughova popularnost i uspjeh njegove najbolje ocijenjene radijske emisije proizašli su iz njegovog drskog i životopisnog stila, njegovog naslađivanja i provociranja liberala i demokrata...

VIDEO

Provokativni američki radio voditelj Rush Limbaugh, vodeći glas američke političke desnice od 1980-ih kojega je poštovao i odlikovao bivši predsjednik Donald Trump, umro je u 70. godini nakon borbe s rakom pluća, izvijestio je u srijedu Fox News.

Limbaugh, pionir američkog medijskog fenomena konzervativnog talk-showa i entuzijastični borac u američkim kulturnim ratovima, izjavio je u veljači 2020. godine kako mu je dijagnosticiran uznapredovali rak pluća.

Limbaughova popularnost i uspjeh njegove najbolje ocijenjene radijske emisije proizašli su iz njegovog drskog i životopisnog stila, njegovog naslađivanja i provociranja liberala i demokrata, te promocije konzervativnih republikanskih ciljeva i političara. Njegova radijska emisija počela se 1988. emitirati na nacionalnoj razini i ubrzo je stekla velik broj vjernih pratitelja.

Pelosi najavila: Uspostavit će povjerenstvo za istragu napada na Kapitol, želi jače osiguranje
Pelosi najavila: Uspostavit će povjerenstvo za istragu napada na Kapitol, želi jače osiguranje

Trump, bivša televizijska zvijezda s osobnošću showmana, koji je provodio desničarski populizam tijekom svog predsjedničkog mandata, dodijelio je Limbaughu najviše američko civilno odličje – Predsjedničku medalju slobode, tijekom godišnjeg izvješća Kongresu na početku 2020. Prva dama Melania Trump stavila mu je medalju oko vrata nakon što je predsjednik pohvalio Limbaugha kao posebnog čovjeka omiljenog među brojnim Amerikancima i jednog od najvećih živućih boraca i pobjednika.

Kao ilustracija Limbaughove kontroverznosti, tijekom dodjele odličja čulo se kako neki demokratski zastupnici očigledno negoduju, dok je predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, koju je često kritizirao, sjedila u kamenoj tišini.

Trump je odlikovao Limbaugha dan nakon što je radijska zvijezda objavila dijagnozu raka. Tada je Limbaugh rekao da planira i dalje raditi svoj program što normalnije i kompetentnije, usprkos liječenju od bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori