News

Komentari 23

Una TV dala otkaze novinarima, emisiju Ivane Paradžiković su ukinuli. Oglasio se i HND

Una TV dala otkaze novinarima, emisiju Ivane Paradžiković su ukinuli. Oglasio se i HND

Dijelimo zabrinutost za egzistenciju tridesetak kolegica i kolega, sve redom cijenjenih medijskih radnika koji se svojim dosadašnjim radom ničim nisu ogriješili o načela profesije, poručili su iz HND-a i SNH-a

Jednom dijelu novinara, urednika, snimatelja, montažera, producenta i drugog osoblja zagrebačkog dopisništva regionalne televizije Una TV u srijedu su podijeljeni otkazi zbog problema u poslovanju te kuće u Hrvatskoj. 

Kako javlja Jutarnji, predstavnici uprave Une TV održali su sastanak sa zaposlenima. Dio je unaprijed već znao da će im uručiti otkaze jer su ih već 25. srpnja obavijestili koja se radna mjesta ukidaju. 

Najviše je ljudi otkaze dobilo u Sektoru Programa u kojem je ugašeno 11 radnih mjesta, a od devet novinara je ostao samo jedan. Tako je u potpunosti ugašena i emisija preko koje se Una TV u pripremi projekata u Hrvatskoj najviše reklamirala - "Lice pravde" koju je uređivala Ivana Paradžiković. 

Reagirao i HND 

Iz Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske izrazili su u srijedu žaljenje zbog masovnih otkaza novinarima, novinarkama, snimateljima, montažerima, tonskim majstorima, producentima i ostalim djelatnicima u zagrebačkom dopisništvu UNA televizije.

Dijelimo zabrinutost za egzistenciju tridesetak kolegica i kolega, sve redom cijenjenih medijskih radnika koji se svojim dosadašnjim radom ničim nisu ogriješili o načela profesije, poručili su iz HND-a i SNH-a.