News

Komentari 590

Incident: Unatoč zabrani služio misu u Splitu, napali novinarku

Incident: Unatoč zabrani služio misu u Splitu, napali novinarku

Misu na Sirobuji je služio don Josip Delaš, koji je prošli tjedan grubo napao i vrijeđao policiju i vikao im da će ih Bog kazniti, jer su došli prekinuti nedozvoljeno služenje mise

Don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u splitskoj Sirobuji unatoč upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, nakon što je na Cvjetnicu održao misu i pozivao vjernike da uđu u crkvu, misu je ipak održao danas na Uskrs. 

POGLEDAJTE VDIEO:

Da don Delaš neće tako lako odustati od održavanja mise dalo se naslutiti nakon što je na vrata crkve zalijepio prekršajnu prijavu policije, nakon što ih je vrijeđao 6. travnja, a na kojoj je napisao da je to prijava "jugomilicije".

Tijekom mise, na kojoj se okupilo nekoliko desetaka vjernika, došlo je do fizičkog i verbalnog incidenta, kada su napadnuti novinari koji su snimali misu, a najgore je prošla novinarka Dalmatinskog portala. 

 

- Grubo je odgurnuta te joj je na tlo bačen mobitel kojim je uživo prenosila nedozvoljeno okupljanje, a prije toga su joj crkvenim vratima prikliještili ruku. Jedan od okupljenih na misi potom joj je mobitel nasilno otrgnuo iz ruke. Mobitel kojim je snimala okupljanje joj je razbijen - navodi Dalmatinski portal.

U ovim trenucima pred crkvom se nalazi policija i razgovara sa svima koji su svjedočili incidentu.

Najčitaniji članci