Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vandali su uništili helidrom na Hvaru: 'Ugroženi su pacijenti'

Helidrom nije bitan samo za Hvar već i za cijeli otok. Naime, kada padnu jake kiše, helidrom u Starom Gradu je neupotrebljiv i svi se helikopteri preusmjeravaju u Hvar

Foto: Grad Hvar
18 komentara

Nepoznati počinitelj je tijekom noći oštetio LED reflektore i uništio konzolu upravljačkog sustava, iščupao elektroinstalacije i otuđio bateriju za solarno napajanje na helidromu Hvar.

Iz Grada Hvara ističu da su životi stanovnika ozbiljno ugroženi. 

No, sinoćnja hitna intervencija je, bez obzira na uništenu rasvjetu, prošle dobro zahvaljujući vještini pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piše Dalmacija Danas. 

Moguće je da Hvar, dok ne poprave svu štetu koja se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna, ostane bez helidroma, a time i helikopterskog prijevoza. Ukoliko nema adekvatne rasvjete, ugroženi su i pacijenti, ali i pripadnici HRZ-a i Hitne pomoći. 

Nije prvi slučaj 

Ovo iživljavanje pojedinaca na hvarskom helidromu, na žalost, nije prvi takav slučaj od kada je Grad Hvar postavio sustav rasvjete i video-nadzora na solarno napajanje s daljinskim upravljanjem u proljeće 2017. godine. S obzirom da je sustav pod video nadzorom, uređaji i snimke poslani su na stručnu analizu kako bi se čim prije pronašao počinitelj ovog vandalskog čina.

Helidrom nije bitan samo za Hvar već i za cijeli otok. Naime, kada padnu jake kiše, heliodrom u Starom Gradu je neupotrebljiv i svi se helikopteri preusmjeravaju u Hvar. 

Dalmacija Danas neslužbeno doznaje kako je policija obaviještena o cijelom slučaju te su krenuli u istragu. Također su doznali i da je sustav rasvjete uništen automobilom. 

 

Foto: Ilustracija 

Možda vas zanima i ovo:
Message