Obavijesti

News

Komentari 34

Unuk brutalno ubijene starice: 'Moje none više nema, a on će za tri godine izaći iz zatvora'

Unuk brutalno ubijene starice: 'Moje none više nema, a on će za tri godine izaći iz zatvora'

Živjela je za svog praunuka, čiju sliku je imala i hodniku pored koje ju je ubojica i napao, priča nam Luka, unuk starice koju je brutalno zatukao maloljetnik u njenom stanu u Splitu...

VIDEO

Nitko ne može vratiti moju nonu i ne želim nikakvu osvetu, jer sada nakon svega za moju obitelj nema nikakve zadovoljštine. Koliko god da dobije, ništa mi nonu ne može vratiti, ali kakva je to poruka mladima, pita se Luka Martinić.

Njegovu baku Helenu Martinić brutalno je zatukao maloljetnik (15) u njezinu stanu u Sukoišanskoj ulici u Splitu.

Nakon što je nesretnoj baki, koju ne poznaje i vjerojatno ju nikad prije nije vidio, na balkonu smrskao glavu, u krvavoj odjeći odšetao je do policijske postaje. Tamo je naposljetku priznao svirepi zločin.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

video vijesti 01:18

Unuka nesretne bake i njezinu obitelj šokiralo je kad su čuli da se mlađem maloljetniku, prema Zakonu o sudovima za mladež, čak i za ovo najteže kazneno djelo teškog ubojstva, može izreći samo odgojna mjera, boravak u odgojnom zavodu koji može trajati najdulje tri godine.

- Sada nakon svega mi je samo u glavi hoće li on jednog dana ubiti nečije dijete, a da mi to nismo zaustavili. Ovo nije lov na njega, ovo je moja ogorčenost i šok zbog nelogičnosti ovog društva i zakona koji maloljetnim ubojicama šalju poruku da za zločin koji urade neće biti primjereno kažnjeni - rekao nam je Luka u kratkom telefonskom razgovoru. Obitelj je dodatno šokirao i potpuno nedostatak motiva za ovako strašan zločin.

- Ovo je prvi takav slučaj u Splitu, a možda i u cijelo Hrvatskoj da je totalno slučajno ubojstvo. Nema nikakve poveznice, ni s nama, ni s noninim kvartom... Kao da ja dođem u Šibenik, uđem u neku zgradu i ubijem nekoga koga ne poznajem niti sam ikad vidio. Umjesto moje bake mogla je to biti neka trudnica ili ne daj bože dijete. Mogao je nastradati bilo tko - govori. Dodaje da je njegova baka bila vitalna 89-godišnjakinja, koja nije imala zdravstvenih problema.

- Liječnik joj je rekao da je odličnog zdravlja i da će ovako još živjeti 15-ak godina. Živjela sa stricem koji ju je pazio kao kap vode na dlanu, njemu se doselila nakon što je nono umro. Živjela je za svog praunuka, čiju sliku je imala i hodniku pored koje ju je ubojica i napao - priča Luka.

Zatvorio balkon da susjedi ne čuju kako ubija staricu. Otišao u policiju i rekao da su ga oteli
Zatvorio balkon da susjedi ne čuju kako ubija staricu. Otišao u policiju i rekao da su ga oteli

- Mislim da je vrijeme da se nešto promijeni. Kakvo smo mi društvo, kakva je ovo poruka momku od 15 godina da ne dila ili ne krade, što će misliti šta mu se može dogoditi, kakva kazna, ako za ubojstvo dobije tako malo. Ponavljam ne tražim osvetu, ali ako je već moja baka na tako mučenički način ubijena neka ovaj slučaj pokrene pitanje. Vrijeme je da se promijeni zakon, jer ako on to ponovi, tko će onda odgovarati - razočaran je Luka.

Otkriva nam da nakon svega ima dozu straha što će biti kad se on vrati iz Turopolja.

- Kako ću se ponašati kad ga sretnem, ne daj Bože, Split je mali. Ako mi nešto dobaci, da ne bih napravio kakvu glupost pa da ja završim u zatvoru - iskreno priznaje.

Maloljetnik je sad u istražnom zatvoru zbog teških okolnosti slučaja te da ne ponovi djelo.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa