Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uopće nije mogla otvoriti usta, ali tek onda su počeli problemi

Liječnici su joj dijagnosticirali osteoartritis čeljusnog zgloba, što znači da se hrskavica između zglobova stanjila. Morala je hitno na opraciju uklanjanja desnog dijela čeljusti, ali ugradili su joj krivi implantant...

Foto: Instagram
14 komentara

Tamara Minge (29) iz Australije imala je cijeli život problema s čeljusti koja je "škljocala" i izazivala joj tup bol, ali je godinama ignorirala simptome - sve dok se njeno stanje nije dramatično pogoršalo, piše Mirror.

Jednog dana 2012. godine probudila se i više nije mogla otvoriti usta. Žurno je otišla stomatologu, koji ju je uputio facijalnom kirurgu pretpostavljajući da joj se pomaknuo disk u čeljusnom zglobu.

Liječnici su joj dijagnosticirali osteoartritis čeljusnog zgloba, što znači da se hrskavica između zglobova stanjila. Morala je hitno na opraciju uklanjanja desnog dijela čeljusti i ugrađivanja implantata.

- Kada ga je pitala, liječnik joj je rekao da nije potrebno prije operacije napraviti test na alergije. Upozorila ga je da je alergična na nikal. Tvrdio je da je implantat izrađen od titana, a ne nikla -  rekla je prijateljica koja je na stranici GoFundMe organizirala humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Tamaru.

Operacija ugradnje zamjenske čeljusti na koju je Tamara otišla u studenom 2013. godine godine trajala je pet sati, a koštala je 17.000 dolara.

Novi problemi su se javili samo nekoliko mjeseci nakon operacije - jaka bol, oticanje i promjene na koži.

Alergotest je pokazao da je alergična na nikal i kobalt, oba metala prisutna u implantatu.

Početkom 2016. nepodnošljivi bolovi su se javili i na lijevoj strani čeljusti. Tamara je opet morala na operaciju.

Međutim, problem je i dalje implantat na desnoj strani čeljusti. Tamarino stanje može se u bilo kojem trenu naglo pogoršati zbog dugotrajne izloženosti alergenu.

- Najprije moraju ukloniti taj implantat, a zatim se čeka minimalno šest tjedana da kost zacijeli. Tek onda mogu joj ugraditi drugi implantat. Za svaku operaciju treba minimalno 10.000 dolara, naravno u to nisu uračunati popratni troškovi kao što su put do Melbournea i nazad, boravak u Melbourneu... - napisala je njena prijateljica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message