Obavijesti

News

Komentari 14

Uopće nije mogla otvoriti usta, ali tek onda su počeli problemi

Uopće nije mogla otvoriti usta, ali tek onda su počeli problemi
1

Liječnici su joj dijagnosticirali osteoartritis čeljusnog zgloba, što znači da se hrskavica između zglobova stanjila. Morala je hitno na opraciju uklanjanja desnog dijela čeljusti, ali ugradili su joj krivi implantant...

VIDEO

Tamara Minge (29) iz Australije imala je cijeli život problema s čeljusti koja je "škljocala" i izazivala joj tup bol, ali je godinama ignorirala simptome - sve dok se njeno stanje nije dramatično pogoršalo, piše Mirror.

Jednog dana 2012. godine probudila se i više nije mogla otvoriti usta. Žurno je otišla stomatologu, koji ju je uputio facijalnom kirurgu pretpostavljajući da joj se pomaknuo disk u čeljusnom zglobu.

Liječnici su joj dijagnosticirali osteoartritis čeljusnog zgloba, što znači da se hrskavica između zglobova stanjila. Morala je hitno na opraciju uklanjanja desnog dijela čeljusti i ugrađivanja implantata.

- Kada ga je pitala, liječnik joj je rekao da nije potrebno prije operacije napraviti test na alergije. Upozorila ga je da je alergična na nikal. Tvrdio je da je implantat izrađen od titana, a ne nikla -  rekla je prijateljica koja je na stranici GoFundMe organizirala humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Tamaru.

Operacija ugradnje zamjenske čeljusti na koju je Tamara otišla u studenom 2013. godine godine trajala je pet sati, a koštala je 17.000 dolara.

Novi problemi su se javili samo nekoliko mjeseci nakon operacije - jaka bol, oticanje i promjene na koži.

Alergotest je pokazao da je alergična na nikal i kobalt, oba metala prisutna u implantatu.

Početkom 2016. nepodnošljivi bolovi su se javili i na lijevoj strani čeljusti. Tamara je opet morala na operaciju.

Međutim, problem je i dalje implantat na desnoj strani čeljusti. Tamarino stanje može se u bilo kojem trenu naglo pogoršati zbog dugotrajne izloženosti alergenu.

- Najprije moraju ukloniti taj implantat, a zatim se čeka minimalno šest tjedana da kost zacijeli. Tek onda mogu joj ugraditi drugi implantat. Za svaku operaciju treba minimalno 10.000 dolara, naravno u to nisu uračunati popratni troškovi kao što su put do Melbournea i nazad, boravak u Melbourneu... - napisala je njena prijateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.