News

Komentari 6

Upali susjedu u stan, izudarali ga drvenom palicom, prijetili pištoljem i ukrali tisuće eura...

Upali susjedu u stan, izudarali ga drvenom palicom, prijetili pištoljem i ukrali tisuće eura...

Podignuta je i optužnica protiv hrvatskih državljana starih 51, 24 i 27 godina zbog razbojništva i teških tjelesnih ozljede. Saznavši da im je susjed prodao nekretninu odlučili su ga opljačkati

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (51) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na razbojništvo – te zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Podignuta je i optužnica protiv hrvatskih državljana starih 24 i 27 godina zbog razbojništva i teških tjelesnih ozljede.

- Prvookrivljenika se tereti da je, po saznanju da 54-godišnji hrvatski državljanin odnosno njegov susjed posjeduje veći iznos novca dobiven prodajom nekretnine, to rekao drugookrivljeniku i predložio da on s još jednom osobom oduzme novac od oštećenika, a potom ga svi zajedno međusobno podijele, na što je drugookrivljenik pristao.

Drugookrivljenik i trećeokrivljenik su 27. srpnja 2020. oko 22,15 sati, zamaskirani, došli pred oštećenikov stan u Slavonskom Brodu, pri čemu je drugookrivljenik nosio pištolj kojeg je nabavio prvookrivljenik, a trećeokrivljenik drvenu palicu, pa kada je oštećenik otvorio vrata, tereti ih se da su nasrnuli na njega i udarali ga drvenom palicom po glavi te ga zajedno odgurali u kupaonicu gdje mu je trećeokrivljenik svezao ruke.

Obojicu okrivljenika tereti se da su ga nastavili udarati po glavi i tijelu pri čemu je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom temporoparietalne kosti lubanje), kao i da su mu zaprijetili da će ga pištoljem lišiti života ako im ne kaže gdje je novac.

Budući da je oštećenik odbijao reći, okrivljenici su u stanu pronašli i uzeli 38000 kuna i 6000 eura, a prethodno su oštećeniku razbili mobitel kako bi si osigurali vrijeme za bijeg te na opisani način oštetili 54-godišnjaka za iznos od 83000 kuna - piše o razlozima podizanja optužnice.

Najčitaniji članci