Obavijesti

News

Komentari 47

Upravitelj zatvora u Splitu je smijenjen zbog Vukasovića?

Upravitelj zatvora u Splitu je smijenjen zbog Vukasovića?
3

Ministarstvo pravosuđa tvrdi da upravitelj Marinko Bujas nije smijenjen već da mu je istekao premještaj. Ide na nižu poziciju, a ministarstvo kaže da nisu utvrdili propuste djelatnika u slučaju smrti Kristiana Vukasovića

VIDEO

Marinko Bujas više nije upravitelj zatvora u Splitu. Na mjestu šefa zatvora na Bilicama naslijedio ga je Ognjen Džaja, a Bujas se vratio u zadarski zatvor odakle je s mjesta dežurnog 2018. došao u Split. Neki u sustavu ovaj premještaj na nižu poziciju povezuju s incidentima u splitskom zatvoru prošle godine. Podsjećamo, Kristian Vukasović (18) je prošle godine preminuo u splitskoj bolnici, kamo je došao iz zatvora na Bilicama. Umro je od zatajenja srca, u bolnicu je stigao s ozljedama abdomena. Mladića, osuđenog za podmetanje požara, tijekom nekoliko mjeseci boravka u zatvoru više puta su iz Splita prevozili u bolnicu za zatvorenike u Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:14

- Uprava za zatvorski sustav i probaciju nije našla niti jedan propust u radu djelatnika zatvorskog sustava u odnosu na preminulog zatvorenika Vukasovića - kažu u Ministarstvu pravosuđa pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav.

Niti DORH nije utvrdio propuste.

- Nije ni utvrđena veza između postupanja nadležnih tijela i smrti Kristiana Vukasovića, za kojeg je utvrđeno da je umro prirodnom smrću - odgovorili su iz splitskog DORH-a.

Obitelj Vukasović ne odustaje i na sudu će od države tražiti odštetu. Dok je Bujas bio šef zatvora dogodio se i još jedan nesvakidašnji slučaj. Naime, četvorica zatvorenika okomili su se na zatvorenika tukli ga, i iznuđivali od njega novac prijeteći mu da će mu silovati sestru i djevojku.

- Upravitelj Zatvora u Splitu nije smijenjen već je službeniku koji je obavljao poslove upravitelja prestao privremeni premještaj te je isti vraćen u matično kazneno tijelo - tvrde u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i kako je i dalje u tijeku utvrđivanje svih detalja unošenja mobilnih uređaja u Zatvor u Zagrebu. Podsjećamo, lani u prosincu u zagrebačkom zatvoru pronašli su tri mobitela skrivena u spužvi kod zatvorenika.

- Pokrenuto je više stegovnih postupaka te je voditelj raspoređen na mjesto niže složenosti - kažu u Ministarstvu.

Demantiraju i da je bilo pokušaja zataškavanja situacije u Kaznionici u Glini gdje su lani u jednom danu kod zatvorenika našli 200-tinjak tableta, tri mobitela i stabljiku marihuane. Nekoliko dana kasnije ponovno su pretresali ćelije i ponovno su pronašli nedopuštene stvari. Pravosudnim policajcima koji su u tome sudjelovali nadređeni su, navodno, uz suptilne prijetnje za njih nepovoljnim posljedicama, sugerirali da ne bi bilo dobro da evidentiraju pronađene stvari u drugoj pretrazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik