Obavijesti

News

Komentari 47

Upravitelj zatvora u Splitu je smijenjen zbog Vukasovića?

Upravitelj zatvora u Splitu je smijenjen zbog Vukasovića?
3

Ministarstvo pravosuđa tvrdi da upravitelj Marinko Bujas nije smijenjen već da mu je istekao premještaj. Ide na nižu poziciju, a ministarstvo kaže da nisu utvrdili propuste djelatnika u slučaju smrti Kristiana Vukasovića

VIDEO

Marinko Bujas više nije upravitelj zatvora u Splitu. Na mjestu šefa zatvora na Bilicama naslijedio ga je Ognjen Džaja, a Bujas se vratio u zadarski zatvor odakle je s mjesta dežurnog 2018. došao u Split. Neki u sustavu ovaj premještaj na nižu poziciju povezuju s incidentima u splitskom zatvoru prošle godine. Podsjećamo, Kristian Vukasović (18) je prošle godine preminuo u splitskoj bolnici, kamo je došao iz zatvora na Bilicama. Umro je od zatajenja srca, u bolnicu je stigao s ozljedama abdomena. Mladića, osuđenog za podmetanje požara, tijekom nekoliko mjeseci boravka u zatvoru više puta su iz Splita prevozili u bolnicu za zatvorenike u Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:14

- Uprava za zatvorski sustav i probaciju nije našla niti jedan propust u radu djelatnika zatvorskog sustava u odnosu na preminulog zatvorenika Vukasovića - kažu u Ministarstvu pravosuđa pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav.

Niti DORH nije utvrdio propuste.

- Nije ni utvrđena veza između postupanja nadležnih tijela i smrti Kristiana Vukasovića, za kojeg je utvrđeno da je umro prirodnom smrću - odgovorili su iz splitskog DORH-a.

Obitelj Vukasović ne odustaje i na sudu će od države tražiti odštetu. Dok je Bujas bio šef zatvora dogodio se i još jedan nesvakidašnji slučaj. Naime, četvorica zatvorenika okomili su se na zatvorenika tukli ga, i iznuđivali od njega novac prijeteći mu da će mu silovati sestru i djevojku.

- Upravitelj Zatvora u Splitu nije smijenjen već je službeniku koji je obavljao poslove upravitelja prestao privremeni premještaj te je isti vraćen u matično kazneno tijelo - tvrde u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i kako je i dalje u tijeku utvrđivanje svih detalja unošenja mobilnih uređaja u Zatvor u Zagrebu. Podsjećamo, lani u prosincu u zagrebačkom zatvoru pronašli su tri mobitela skrivena u spužvi kod zatvorenika.

- Pokrenuto je više stegovnih postupaka te je voditelj raspoređen na mjesto niže složenosti - kažu u Ministarstvu.

Demantiraju i da je bilo pokušaja zataškavanja situacije u Kaznionici u Glini gdje su lani u jednom danu kod zatvorenika našli 200-tinjak tableta, tri mobitela i stabljiku marihuane. Nekoliko dana kasnije ponovno su pretresali ćelije i ponovno su pronašli nedopuštene stvari. Pravosudnim policajcima koji su u tome sudjelovali nadređeni su, navodno, uz suptilne prijetnje za njih nepovoljnim posljedicama, sugerirali da ne bi bilo dobro da evidentiraju pronađene stvari u drugoj pretrazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.