Obavijesti

News

Komentari 7

'Urezali su mi riječ druker na leđa': Slučaj otišao u zastaru

Prošlo je deset godina od pravomoćnosti presude kojom je J.L. osuđen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede tada 15- godišnjem M.G. radi čega je cijeli slučaj otišao u zastaru

VIDEO

Na glavu su mi stavili kapu i još nešto preko očiju i počeli me cipelariti, udarati me nečim po nozi. Udarali su me dok mi nisu slomili nogu. Na leđima su mi na kraju urezali riječ "druker". Trajalo je to oko pola sata. 

Ispričao je to 2004. godine M.G. kojega su te godine četiri štićenika malološinjskog Doma za odgoj brutalno zlostavljali. Cijeli slučaj širu javnost ostavio je u šoku i nevjerici. Tada najstariji zlostavljač, 18-godišnji J.L., osuđen je na godinu i pol zatvorske kazne koju nikada nije odslužio, a sada neće ni morati. 

Brutalno ga pretukli i žigosali 

Naime, ovih dana je prošlo deset godina od pravomoćnosti presude kojom je osuđen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, pa je riječki Županijski sud morao donijeti rješenje kojim se obustavlja postupak izvršenja kazne zatvora.  Gdje se J.L. sada točno nalazi nije sa sigurnošću poznato, no dosad se spekuliralo da je najprije izbjegao u Srbiju, a onda otišao za Kanadu i Njemačku, gdje je i rođen javlja Novi list. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo da je M.G. imao samo 15 godina kada su ga njih četvorica na prijevaru doveli u šumu na Čikatu gdje su ga brutalno pretukli i žigosali. Bila je to odmazda za drukanje, jer se Mario obratio odgajateljima za pomoć. Kada je iživljavanje završilo, napadači su ga odvezali i ostavili ležati, a on je smogao snage pa se dovukao do glavne ceste gdje ga je slučajni prolaznik pronašao i pozvao Hitnu pomoć. 

Nitko ne zna gdje je nasilnik 

Na prvom suđenju u svibnju 2005. godine riječki Općinski sud ga je oslobodio optužbe, zbog nedostatka dokaza. Ali, ta je presuda poslije ukinuta, a na ponovljenom suđenju u srpnju 2007. godine J.L. je riječki Općinski sud u odsutnosti proglasio krivim za nanošenje teške ozljede i osudio ga na 18 mjeseci zatvora.

Presuda je postala pravomoćna u lipnju 2009. godine, kada ju je potvrdio riječki Županijski sud. No, u rujnu 2009. godine, kada je J.L rješenjem Županijskog suda u Rijeci upućen na izdržavanje kazne zatvora nije ga se moglo pronaći. Za njim su izdane tjeralice koje jednako tako nisu urodile plodom, a sada kada je cijeli slučaj otišao u zastaru se slobodno može vratiti u Hrvatsku bez straha od zatvora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a