Obavijesti

News

Komentari 104

USKOK istražuje Vlahušića: Grad oštetio za milijun kuna

USKOK istražuje Vlahušića: Grad oštetio za milijun kuna
1

USKOK je pokrenuo istragu protiv Andra Vlahušića zbog sumnje da je Dubrovnik oštetio za najmanje milijun kuna pogodujući ugostitelju Lukši Frankoviću

VIDEO

USKOK je pokrenuo novu istragu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika AndraVlahušića zbog sumnje da je grad oštetio za najmanje milijun kuna pogodujući ugostitelju Lukši Frankoviću koji je koristeći tvrđavu Revelin, po tvrdnjama tužiteljstva, nezakonito zaradio preko dva milijuna kuna.

USKOK ih tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. 

U USKOK-u ističu da je Vlahušić, od svibnja 2010. do prosinca 2014., na traženje vlasnika ugostiteljskog obrta da mu osigura obavljanje ugostiteljskih usluga u prostoru cijele glavne dvorane u tvrđavi Revelin, poduzeo niz radnji kojima je, na štetu grada, Frankoviću pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist.

Prije raspisivanja javnog natječaja za davanje u najam točno neutvrđenog dijela Glavne dvorane, Vlahušić s Frankovićem dogovorio da će njegov obrt, neovisno o uvjetima natječaja, za iznos najamnine koju će Franković ponuditi za zakup dijela Glavne dvorane, u zakup dobiti cijeli prostor Glavne dvorane, kao i da će Gradu plaćati samo dio prihoda od ulaznica. Grad se osim toga obvezao da će neosnovano participirati u plaćanju troškova čišćenja i zaštitarske službe.

Vlahušić je, navodno, nakon zaključivanja ugovora o zakupu u kolovozu 2010. Frankoviću omogućio i neplaćanje dvije mjesečne zakupnine u iznosu od 115.200 kuna. Na taj je način Frankoviću navodno pogodovao da nezakonito zaradi najmanje 2,2 milijuna kuna, a Dubrovnik oštetio za najmanje milijun kuna.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...