Obavijesti

News

Komentari 160

Abramović (HROTE) otkrio tko je kupovao i koliko viška plina, prštale uvrede na sjednici

Abramović (HROTE) otkrio tko je kupovao i koliko viška plina, prštale uvrede na sjednici

Na sjednicu saborskog Odbora dolaze ministar gospodarstva Davor Filipović, te čelnici HROTE-a i HERA-e i šef HEP-a Frane Barbarića

PRATITE SJEDNICU UŽIVO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Građani su mogli čuti od svih aktera što se događalo, meni je bilo važno doći tu i poslati poruku da je jako važno da se zna svaki detalj, da sve istraži oko ove priče, ali isto tako da smo mi reagirali čim smo doznali ove informacije, kratko je poručio Filipović novinarima. 

Izjavu nije htio davati Barbarić, on se odmah zaputio prema izlazu. 

- Sve sam rekao, tu sam sedam sati i sve je OK, nema izjave - poručio je. 

Nakon sedmosatne rasprave, predsjednik Odbora je pročitao zaključak i završio raspravu. 

- Primaju se na znanja izvješća, odbor konstatira da je putem Uredbe osiguran kontinuitet i sigurnost opskrbe plinom, poziva se ministra da u slučaju bilo kakvih poremećaja promptno obavijesti Odbor - rekao je Tušek.

Da se osvrnem na zastupnicu Radolović i kredit HOPS-u. Ako znate, HOPS je u 100-postotnom vlasništvu HEP-a, SDP-ova vlada naložila je HEP-u da uzme kredit od 550 milijuna kuna i mi kad smo došli u Upravu smo zatekli 490 milijuna s kamatom od 5,5 posto kada su bile ispod 1,5 posto. To je šteta koju je SDP-ova vlada izravno načinila HEP-u, odgovorio je Barbarić, a SDP-ov Branko Grčić ga pitao zašto se tada uzimao kredit, a zašto sada. 

- Tada za krpanje rupa, a danas za vaše nebuloze - dodao je Grčić, a Barbarić rekao da ne zna zašto je tada kredit uzet. 

- Ja sam ga zatekao - kazao je.

Jasno je tko bi trebao odlučiti o cijeloj ovoj situaciji politički - predsjednik Vlade i to na način da će ili dati povjerenje ministru, koji je prozvao svoje u svom resoru, u svojoj vertikali, ili će ocijeniti da ministar nije u pravu i vjerovati drugome. Neovisne institucije svakako trebaju istražiti, postoji mogućnost da se doista radilo o porpustu i to je politička odgovornost, no ako je postojala namjerna šteta, to ide u drugu sferu, kazao je SDP-ov Bauk, koji smatra da nije moguće da i jedan i drugi - i Filipović i Barbarić - ostanu na svojim funkcijama. 

Komentari 160