Obavijesti

News

Komentari 101

VIDEO Filipovića rešetali oko Škugora: 'Nije relevantno što sam s kim razgovarao...'

VIDEO Filipovića rešetali oko Škugora: 'Nije relevantno što sam s kim razgovarao...'
8

Vladajući HDZ se odlučio na saslušanje svog ministra gospodarstva i održivog razvoja na sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo u kojem imaju većinu kao odgovor na saslušanja pred Antikorupcijskim vijećem

HDZ-ov ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović saslušat će u vezi Ine na saborskom Odboru za gospodarstvo u 11 sati. U odboru većinu imaju HDZ-ovi zastupnici, a vodi ga HDZ-ov Žarko Tušek poznat po aferi "Kaj bi štel biti" u kojoj je nudio tajno financiranje kampanje i funkcije današnjem nezavisnom gradonačelniku Oroslavja Viktoru Šimuniću.

PRATITE SJEDNICU ODBORA

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13.55

Dalija Orešković je zatražila da se javno objavi mišljenje DORH-a i Katedre za međunarodno pravo da se ne mogu na hrvatskim sudovima raskinuti dodatak ugovoru kojim su upravljačka prava u Ini prepuštena MOL-u, a nakon pravomoćnih presuda za korupciju Ivi Sanaderu.

13.50

Mostov Zvonimir Troskot je pitao po kojim cijenama se prodavao plin Ine PPD-u i na temelju kojih ugovora? 

- Postoje indicije da se isti plin prodavao PPD, OMS, PIS i da su sva tri dalje prodavali DXT international. A onda su Ina i HEP kupovali od njih po tržišnim cijenama. Ako je cijena bila 20 eura, to bi trebali znati. Zbog čega PPD ima tolike dobiti, a HEP ima gubitke – rekao je Troskot koji je pitao i za HEP-ovu upravu i zašto je još vodi Frane Barbarić i Ćorićev kum Petar Sprčić. Barbarića je nazvao najvećim zlom energetskog sektora. 

Filipović je odgovorio veoma kratko i opet se pozvao na to da nema podatke o cijenama i ugovorima. 

- Što se tiče cijena kako je Ina i kome prodavala, zatražio sam da se ispita svaki detalj i čekam rezultate revizije i rado ću prokomentirati. Svima je interesu da se to istraži do najsitnijih detalja. 

- HEP će svjesno ostvariti gubitke jer smo vodili računa o tvrtkama i građanima, a u vaše kvalifikacije o upravi ne bih ulazio – odgovorio je Filipović. 

Trostkot je rekao da će HEP-ovi gubici biti oko pet milijardi kuna, te da će biti generirani i zbog korupcije.

13.10

SDP-ova Mirela Ahmetović je među svojim pitanjima pitala Filpovića i je li razgovarao s Damirom Škugorom o HEP-u.

Podsjetimo, Škugor kojeg se tereti za pljačku od milijardu kuna je bio član HDZ-a i jedan od favorita za upravu HEP-a. Filipović nije negirao razgovor.

- U potpunosti je irelevantno što sam s kim razgovorao. Važno je što sam napravio i radio. A ponovit ću, mojoj mami nije uplaćeno 23 milijuna kuna, nije uplaćena niti jedna lipa, a kamoli milijuni – rekao je Filipović.

Rekao je i da je bilo potrebno zatvoriti rafineriju Rijeka zbog remonta, ali da je osigurana opskrba derivatima. Što se tiče hoće li Vlada tužiti bivše članove uprave, rekao je da je naručena revizija poslovanja i da će se ponašati sukladno tome.

12.46

Vrlo ste nervozni ministre na pitanje o Škugoru. Rekli ste da niste jeli i da niste pričali o Ini. Vi ste se s njim nalazili. On je očito važan član HDZ-a, a vi ste se s njim nalazili kao čovjek od poverenja Plenkovića. Prvo ste govorili da se niste telefonski čuli, a sada da niste jeli.  Nije vas pitao jeste li jeli ili pili nego jeste se našli. Odgovorite na to pitanje i bolje da priznate – rekao je Grmoja.

Filipović nam je u stanci rekao da ostaje kod svog stava: Laž je da se ikada našao sa Škugorom i da čak nema broj telefona od Škugora.

12.38

Nikola Grmoja i Filipović su se gadno zakačili oko toga što je Filipović podržao na Nadzornom odboru Ine u ožujku ove godine. Grmoja je ustvrdio da je obmanjivao javnost jer je ranije rekao da nije podržao financijske izvještaje, a jeste to uradio. Pitao ga je i je li u sukobu interesa. 

-To je laž. Vi ne znate razliku – rekao je Filipović, pa objasnio da nije podržao zapisnik o poslovnim planovima i izvještaj o obavljenom nadzoru. 

Zatim je zaiskrilo tko može stanke tražiti. Tušek nije dao da saborski zastupnici koji nisu članovi odbora traže stanku. Pa ju je onda zatražila Anka Mrak Taritaš. 

- Filipović je došao nepripremljen i samo je izlagao ono što je govorio premijer. Očito je naslijedio bahatost svog prethodnika Tomislava Ćorića. Nije ponudio odgovor niti na jedno od sedam bitnih pitanja - rekla je Mrak Taritaš.

Komentari 101