Obavijesti

News

Komentari 213

Plenković uz Beroša: Branit ću ga u Saboru. Reforma zdravstva nije nešto što se radi preko noći

Plenković uz Beroša: Branit ću ga u Saboru. Reforma zdravstva nije nešto što se radi preko noći

Premijer Andrej Plenković u Topuskom je stao uz ministra Vilija Beroša i rekao da će obraniti i tu inicijativu, ako oporba pokrene zahtjev da se ministru zdravstva izglasa povjerenje

VIDEO

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je jutros na sastanku Stožera civilne zaštite u Topuskom, u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, a nakon sastanka komentirao je i aktualnu situaciju oko ministra Vilija Beroša i oporbene pozive za njegovom smjenom.

- Neće uspjeti - rekao je premijer Plenković na pitanje oko najava oporbe da će pokrenuti izglasavanje nepovjerenja te spomenuo da je to već 12. put da pokreću takvu inicijativu.

Oporba pokreće postupak: Žele izglasati nepovjerenje Berošu
Oporba pokreće postupak: Žele izglasati nepovjerenje Berošu

- Bila je rasprava na Odboru za zdravstvo koja je dobila spin da je Zdravko rekao da Vili treba raditi uštede, a da je Vili rekao da je reforma na mom stolu. Sad se vrtimo u tom okviru. Nas trojica smo imali otvoreni i ozbiljan razgovor u subotu ujutro gdje su oni meni pojasnili što je bilo jer ja nisam imao vremena gledati raspravu koju je organizirao SDP ne zato što voli Zdravka i Vilija nego jer hoće napraviti problem, pa valjda iz toga i ovaj follow up besramnih optužbi Grbina prema Berošu - rekao je Plenković i naglasio da će to obraniti u Saboru kao parlamentarna većina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Reforma se ne radi preko noći, radi se ozbiljno i napravit će se, nema nikakve veze lokalnim izborima - rekao je premijer koji se obrušio na novinare da su se 'rugali da korona ne postoji'.

- Prije godinu i pol u Esplanadi ste se svi rugali da korona ne postoji, a koronom se bavimo već godinu i pol - rekao je Plenković.

Poručio je da će se cijepljenje drugom dozom odvijati prema rasporedu i rekao da imamo najave da će do 30. lipnja u Hrvatsku stići 3,1 milijun doza cjepiva.

- Umjesto da se hvale ministri da su riješili problem s veledrogerijama, mi se bavimo drugim temama - rekao je premijer.

ANKETA Mislite li da ministar Beroš treba ostati na funkciji?
ANKETA Mislite li da ministar Beroš treba ostati na funkciji?

- Zahvaljujem načelniku općine Topusko koji je predstavio ideju investicija u lječilište u Topuskom, koncept pametnog termalnog grada, kako da Topusko postane jedan od centara za zdravstveni turizam - rekao je Plenković nakon sastanka stožera i dodao kako želi spomenuti da su reformom financiranja lokalne uprave omogućili velike nove prihode za realizaciju projekata. Kaže da je ugovoreno 2 milijarde kuna europskih projekata. Dodaje da su razgovarali o brzoj cesti između Popovače i Ogulina koja bi omogućila novi razvoj ovog kraja.

Uz predsjednika Vlade su na sastanku bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Medved: Očekujemo prva rješenja i početak konstrukcijske obnove

Ministar Tomo Medved rekao je kako je važno da su danas, 106. dan djelovanja Stožera, aktivno uključeni u sanacije posljedica potresa, u najvećoj mjeri stambeno zbrinuli ljude koji su ostali bez domova i postavili više od 2000 kontejnera i kućica. Dodaje da su pozicionirali 15 stambenih naselja, kako bi ljudi ostali živjeti u neposrednoj blizini svojih domova i radnih mjesta te da su ubrzano proveli pregled oštećenih objekata. Dodaje i da ovaj tjedan još intenzivnije počinju s uklanjanjem oštećenih objekata na nizu lokacija, a naveo je i niz drugih poduzetih aktivnosti, od uređenja bunara do postavljanja trafostanica.

- Prikupljeno je više od 4 tisuće zahtjeva za obnovu. Ministarstvo graditeljstva je zaprimilo više od 6 tisuća zahtjeva koji se obraćuju, očekujemo prva rješenja, i početak konstrukcijske obnove. Uklonili smo više od 30 oštećenih objekata koji prijete sigurnosti - rekao je Medved.

- Ovo je nastavak svega što smo dosad radili, s napomenom da ćemo ovakav format stožera nastaviti po cijeloj županiji, a sljedeći tjedan bit ćemo u Hrvatskoj Kostajnici - rekao je.

- Do sada je uklonjeno devet obiteljskih kuća. Najveći broj kuća počet će se uklanjati ovaj tjedan na području Jasenovca, Majura, Petrinje i Siska - rekao je Medved i dodao da je važno ishoditi sve suglasnosti vlasnika.

Kuzmić: Projekt vrijedan 600 milijuna kuna

Načelnik Topuskog Ivica Kuzmić rekao je kako se nada da će ovaj datum biti početak obnove modernog Topuskog, odnosno vraćanje na mjesto bisera kontinentalnog turizma. Dodao je da je to projekt vrijedan 600 milijuna kuna i da se nada da će ubrzo biti i početak radova na projektu.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović