Obavijesti

News

Komentari 46

Gledali dvojicu muškaraca kako tonu: 'Nema j* šanse da uđem'

SAD: Dvojica muškarca, jedan za drugim, ušli su u opasnu rijeku s namjerom da izvuku komad drveta kojeg će pretvoriti u komad namještaja. Povukla ih je struja i obojica su se utopili

VIDEO

Pokušaj izvlačenja komada drveta iz rijeke Niagare završio je utapljanjem dvojice muškaraca - jednog koji je krenuo po drvo i drugog koji ga je pokušao spasiti.

Jeziva snimka zabilježila je trenutak kada je 29-godišnji Mario Guthrie ušao u rijeku i uhvatio se za poveću drvenu kladu, potom je ispustio i počeo gubiti bitku sa snažnim podvodnim strujama koje su ga vukle na dno. 

Na istom mjestu utopio se i policijski ronilac

U pomoć mu je priskočio 46-godišnji Scott Vader pokušavajući ga izvući na površinu na rijeke, no struja je povukla i njega i obojica su se utopili. Tragična nesreća dogodila se samo nekoliko metara od obale, na kojoj je stajalo još nekoliko ljudi pružajući muškarcima granu kojom bi ih obojicu izvukli na površinu. 

- Čak ni vrlo iskusni plivači ne bi trebali skakati u rijeku - komentirao je policijski službenik Jeff Rinaldo iz lokalne policijske postaje, prisjećajući se nesreće u kojoj je nešto manje od godinu dana u kojoj se policijski ronilac Craig Lehner tijekom treninga utopio na istom tom mjestu. 

Išli su po komad drveta za komad namještaja

U rijeci je nekoliko različitih struja koje će te uvući u vrtlog i povući prema zidu, pa potom povlačiti prema prema dnu. Ulazak u rijeku nije siguran pod nikakvim okolnostima - opomenuo je Rinaldo.

Nesreća se dogodila u Broderick Parku u američkom gradu Buffalu na samoj granici s Kanadom.  

Svjedokinja događaja Cristina Williams za News 4 je izjavila da se Vader spremao za ulazak u vodu jer je htio izvući komad drveta od kojeg je htio napraviti komad namještaja. Guthrie se ponudio da ode umjesto njega, no čim je ušao u rijeku bilo je jasno da je loš plivač - izjavila je. 

Williams je objasnila da je Guthrie zglob na nozi povezao konopom dok je Vader držao drugi kraj, no pustio je uže jer nije bilo dovoljno dugačko da Guthrie dohvati drvo. 

- U samo nekoliko sekundi, obojica su potonula poput kamena. Nismo mogli ništa napraviti. Moja mama je vrištala da ne skočim za njima, skoro sam otišla, ali potonula bih za njima kao kamenčić - ispričala je. 

Policija je stigla u roku od nekoliko minuta, no već je bilo prekasno. Trebalo im je više od sat vremena da pronađu tijela utopljenih muškaraca. 

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...