Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Skrivio smrt policajca: Vozač je na slobodi, uzeli su mu dozvolu

Vozač (24) nije držao sigurnosni razmak i udario je u stražnji dio Fiata u kojem su bili policajac i policajka. Auto je sletio s kolnika, a zatim se vratio i okrenuo se na krov. Policajac je smrtno stradao, a policajka teško

Foto: Ivan Grgat/24sata
133 komentara

Vozač (24) BMW-a koji je u jutarnjim satima u nedjelju kod Poreča uzrokovao nesreću u kojoj je poginuo policajac (38), a njegova kolegica (43) teško je ozlijeđena, pušten je da se brani sa slobode uz mjere opreza.

Privremeno su mu oduzeli vozačku dozvolu i mora se javljati svakih dva tjedna nadležnom državnom tijelu, priopćilo je Državno odvjetništvo. Na tu mjeru su se odlučili jer postoji opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Podsjetimo, mladić je vozio BMW iz smjera Tara i udario u Fiat kojeg je vozila policajka. Državno odvjetništvo sumnjiči ga da nije držao sigurnosni razmak između vozila. Zbog siline udarca Fiat je sletio s kolnika i udario u stablo nakon čega se vratio na kolnik i preokrenuo na krov. Vozaču BMW-a su izmjerili 0,38 promila alkohola. 

Foto: Ivan Grgat/24sata

Policajka je teško ozlijeđena i u bolnici, a njezin kolega Tomislav Bašić preminuo je na mjestu. Oboje su radili su porečkoj postaji i to jutro su krenuli odraditi rutinsku smjenu. 

CRNI VIKEND NA CESTAMA Tuga u Poreču: Poginuo je prije nego što mu se rodilo dijete

Za poginulog Bašića kolege imaju samo riječi hvale. Radio je od 2007. u porečkoj prometnoj policiji na zadacima za očevid, a nedavno je prešao u sektor kriminalistike. Prijatelji i kolege dodali su da je bio dobar i pošten čovjek, a u osam godina školovanja je završio dva fakulteta - ekonomski i kriminalistiku. 

Foto: Ivan Grgat/24sata

Iza sebe je ostavio trudnu suprugu koja uskoro treba roditi i malo dijete. Sprovod je zakazan za utorak. 

DETALJI STRAVE U ISTRI Policajac mrtav, policajka teško ozlijeđena: Udario ih je BMW...

Vozač BMW-a živi u Poreču gdje održava vrtove i distribuira aparate za kavu. Do sad nije bio kažnjavan i prema riječima susjeda, vrlo je radišan čovjek. 

Možda vas zanima i ovo:
Message