Obavijesti

News

Komentari 62

Uspjeli prodati Todorićevu vilu, ali helikopter i jahtu ne smiju...

Uspjeli prodati Todorićevu vilu, ali helikopter i jahtu ne smiju...
1

Agrokor je priopćio kako je odobrena prodaja Ville Castello u Medveji slovačkom investitoru za 8 milijuna i 115 tisuća eura. Istovremeno, Addiko banka je založnim pravom sjela na Todorićev helikopter i jahtu

VIDEO

Izvanredna uprava je na sjednici u ponedjeljak od Privremenog vjerovničkog dobila odobrenje za provođenje ugovora o kupoprodaji nekretnine Ville Castello u Medveji za neto kupoprodajnu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura, uvećanju za pripadajući porez. 

Kako je u ponedjeljak priopćio Agrokor, proces prodaje Ville Castello s posjedom koji se nalazi u Medveji, općina Lovran, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine započeo je u kolovozu ove godine.

Radi se o nekretnini koja nije neophodna za Agrokorovo poslovanje te za čiju je prodaju angažiran Croatia Sotheby's international Reality, hrvatska franšiza Sotheby's International Realty, vodeće globalne tvrtke za posredovanje u prodaji nekretnina. Tražena cijena Ville Castello bila je 7 milijuna eura (bez PDV-a).

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

todoric todoric castello
34
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

- U procesu prodaje ova je nekretnina uz veliki interes kupaca postigla najvišu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura (plus pripadajući porez), koja je zaprimljena od strane slovačkog investitora.  Proces prodaje odvijao se u dvije faze. U prvoj fazi zaprimljeno je šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine. Druga faza uključivala je predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada 2017. godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude. Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje Ugovora o prodaji - priopćio je Agrokor. 

Založno pravo na helikopter i jahtu

Istovremeno, obustavljen je proces prodaje pokretnina u vlasništvu Agrokora, jahte i helikoptera, koji su za razliku od Ville Castello opterećeni založnim pravima.

Nespes

Kako su obje pokretnine opterećene založnim pravom u korist Addiko banke, a pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, procesi prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni. Proces prodaje moći će ponovno biti pokrenut po postizanju nagodbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su