Obavijesti

News

Komentari 9

Uspješno spasili čak 79 psića od kineske trgovine psećim mesom

Uspješno spasili čak 79 psića od kineske trgovine psećim mesom

DOBRE VIJESTI: U njujoršku zračnu luku ''JFK'' uspješno je sletio avion prepun malih štenaca koji su spašeni od pokolja kineske trgovine psećim mesom.

VIDEO

Samo dobre vijesti pristižu iz New Yorka. Udruga aktivista naziva No dogs left behind uspješno je spasila 79 štenaca od kineske trgovine psećim mesom i zbrinula im nove domove, prenosi Mail Online

Skupina pasa koja bi u Kini bila rastvorena i pretvorena u pseće dijelove, spašena je nakon što ih je američka dobrotvorna organizacija okupila i odvezla u New York gdje će bi zbrinuti kod udomiteljskih obitelji.

Psi su zrakoplovom Air China prebačeni izravno iz Pekinga u zračnu luku ''JFK'', a spasila ih je udruga simboličnog naziva No dogs left behind

Udruga je osnovana 2016. godine i spasila stotine pasa tijekom posljednje četiri godine.

Osnivač udruge - 56-godišnji Jeff Beri, koji zajedno sa svojim timom upravlja skloništem u Kini izjavio je kako je ovo najveći transport dosad.

- Ovi psi su moji heroji, kao i njihovi udomitelji koji ih čekaju već godinu dana. To što se događa u Kini je nedopustivo. Mrtvi, na tanjuru, pretučeni do smrti, tako izgledaju psi u Kini. Tome treba stati na kraj, a smatram da smo mi na dobrom putu - rekao je osnivač udruge Jeff Beri.

Udruga se obično izravno suočava s ilegalnim krijumčarima i prijeti im da će ih prijaviti kineskim vlastima što bi krijumčare dovelo do velikih novčanih kazni koje premašuju troškove mesa. Upravo su iz tog razloga krijumčari pristali na dogovor i predali pse udruzi.

Nedavno je u Kini, zbog pandemije korona virusa, veliki broj pasa odbačen od svojih vlasnika zbog netočne informacije da se virus može prenijeti s kućnih ljubimaca na ljude.

U videu pogledajte susret udomitelja i spašenog psa Gabriela: https://fb.watch/24KzM3_ZfM/ 

- Velik broj obitelji odbacilo je svoje pse ili ih je pak prodalo mesarima zbog straha od policije. U to se vrijeme još uvijek nije znala prava priroda korona virusa te je kružilo puno informacija koje su se u ovom slučaju ispostavile kao negativne, a jadne su životinje, ni krive ni duže, morale ispaštati - rekao je Beri.

Ova je vijest posebno razveselila udomitelje koji su na svoje pse čekali dugo vremena.

- Osjećam se uzbuđeno, jedva čekam da stigne kući. Ovo je pravi božićni poklon - rekao je jedan od udomitelja pasa.

Udruga No dogs left behind ne misli stati na ovome. Osnivač udruge Jeff Beri borit će se da se ovoj nepravdi stane na kraj te smatra da nijedna zemlja nema pravo na nemilosrdno klanje životinja. 

- Vrijeme je da se ovakve stvari sankcioniraju i bojkotiraju. Cijeli se svijet bori za cjepivo protiv korona virusa, no nitko se ne bori za ovakve promjene - dodao je Beri.

U videu pogledajte dolazak pasa na aerodrom ''JFK'' u New Yorku: https://fb.watch/24KK47jiTa/

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu