Uspostavljena izravna redovna zračna linija Zagreb-Priština | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Uspostavljena izravna redovna zračna linija Zagreb-Priština

Uspostavljena izravna redovna zračna linija Zagreb-Priština

Na zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u srijedu je uspostavljena nova izravna redovna linija Zagreb-Priština, koja će prometovati tri puta tjedno u zimi, izvijestili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ)

VIDEO

Tu su liniji zajednički uspostavili kosovski MyWings Aviation i hrvatski avioprijevoznici Trade Air i Croatia Airlines. Planirano je da će se letovi za MyWings Aviation, vodećeg operatera u Zračnoj luci Priština, obavljati pod oznakama Trade Aira, koji će do kraja ožujka 2022. za navedene letove unajmljivati zrakoplove Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa, kapaciteta 76 sjedala.

Iz MZLZ-a dodaju da je s početkom ljetnog reda letenja 2022. planirano i povećanje raspoloživih sjedala, od kada bi na toj liniji trebali letjeti zrakoplovi Airbus 319 Trade Aira.

Predsjednik Uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedir izrazio je zadovoljstvo uspostavom nove linije odnosno destinacije za zagrebačku zračnu luku. Smatra i da će ta linija sigurno pridonijeti boljoj povezanosti dva glavna grada te pozitivno utjecati na postupni oporavak zračnog prometa i u Zagrebu i u Prištini.

Predsjednik Uprave MyWings Aviation Gafur Aliu također je zadovoljan što je zajednički projekt omogućio izravne letove između Kosova i Hrvatske te vjeruje da će to prepoznati i putnici.

"Zagreb je 18. destinacija koju MyWings Aviation otvara iz Prištine te uz suradnju s Croatia Airlinesom putnicima nudimo širok raspon destinacija po povoljnim cijenama. Zahvaljujem hrvatskim avioprijevoznicima Trade Airu i Croatia Airlinesu na tome što su prepoznali potencijal projekta, kao i ministru Olegu Butkoviću i zastupnici u Hrvatskom saboru Ermini Lekaj-Prljaskaj što su podržali ovaj projekt", poručio je Aliu.

Na pokretanje te nove linije su ponosni u Trade Airu, posebice što je to učinjeno za vrijeme pandemije, a direktor tog prijevoznika Marko Cvijin naznačio je da kao privatna hrvatska aviokompanija 27 godina prometuju na charter linijama te da u domaćem redovnom zračnom prometu povezuju udaljene krajeve Hrvatske.

I Croatia Airlinesu je, po riječima rukovoditeljice prodaje te kompanije Marije Pavić, izuzetno drago sudjelovati u tom projektu, za koji su osim zrakoplova Dash 8-Q400 za prometovanje na liniji u zimskom razdoblju, ponudili i komercijalnu platformu te time osigurali prodaju određenog broja aviokarata i kroz njihove prodajne kanale.

"U tom kontekstu komercijalna (tzv. code-share) suradnja s Trade Airom predstavlja dodatnu vrijednost jer putnicima, osim izravnih letova između Zagreba i Prištine, pružamo mogućnost i priključnih letova u europska odredišta, a preko njih i u odredišta diljem svijeta", zaključila je Pavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...
Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere
DRAMA U ZAGREBU

Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere

Pet pacijenata hospitaliziranih u bolnici Rebro KBC-a Zagreb zarazilo se legionelom. Troje ih je umrlo