Obavijesti

News

Ustrijeljeni profesor hitno je operiran. Učenik pištolj uzeo s tavana, policija mu uhitila oca

Ustrijeljeni profesor hitno je operiran.  Učenik pištolj uzeo s tavana, policija mu uhitila oca

U osnovnoj školi u Lukavcu jutros oko 9 sati je došlo do pucnjave. Četrnaestogodišnjak je upucao bivšeg nastavnika koji je u teškom zdravstvenom stanju

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

BiH: Učenik upucao nastavnika u školi kod Tuzle, uhićen je 00:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.32

Uhitili oca dječaka koji je pucao na učitelja

Policija je uhitila dječaka koji je jutros pucao na nastavnika u Osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu, potvrđeno je za Klix.ba. Portal doznaje da je dječak je pištolj pronašao na tavanu kuće, a oružje je pripadalo njegovom preminulom djedu.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona po naredbi nadležnog suda i tužiteljstva obavljaju pretres obiteljske kuće u Lukavcu pri čemu je uhićen i otac 13-godišnjeg dječaka koji je teško ranio nastavnika engleskog jezika.

- Otac je osumnjičen za kazneno djelo zanemarivanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za kazneno djelo iz članka 72. Zakona o oružju i streljivu Tuzlanskog kantona (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje) - rekao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će otac dječaka biti predan u nadležnost tužiteljstva gdje će se poduzimati daljnje radnje protiv osumnjičenog.

18.19

Mještani Lukavca za 24sata: 'U šoku smo! Izbacili su ga iz škole, prijetio je da će im se osvetiti'

Lukavac, mjesto nedaleko od Tuzle u Bosni i Hercegovini, još se oporavlja od šoka nakon što je maloljetni bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad naoružan došao na nastavu te iz pištolja ispalio više hitaca i teško ranio profesora engleskog jezika Nedima Osmanovića. Scenarij kojega se nakon tragedije u Beogradu pribojavaju u cijeloj regiji ipak je izbjegnut, no to nimalo ne umanjuje tragediju koja je s pravom zabrinula i političke elite u susjednoj BiH...

CIJELU REPORTAŽU PROČITAJTE OVDJE

17.37

Učenik uzeo djedov pištolj?

Otac učenika koji je jutros teško ranio nastavnika u prostorijama Osnovne škole "Lukavac Grad" nalazi se na saslušanju u policijskoj postaji u Lukavcu.

Kako saznaje Dnevni Avaz, pištolj iz kojeg je dječak upucao nastavnika registriran je na njegovog pokojnog djeda, a otac pištolj nije predao nadležnoj policiji. 

14.30

FOTO: Glasnogovornik tužiteljstva otkrio nove detalje pucnjave u školi u Lukavcu

- Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem lipnja 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen i bit će predmet vještačenja - rekao je.

Profesor Engleskog jezika koji obnaša i funkciju pomoćnika ravnatelja Osnovne škole, a u kojeg je jutros pucao bivši učenik, operiran je, doznaje Klix. Nakon operacije smješten je u Jedinicu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Istražitelji navode da je učenik prema profesoru ispalio više hitaca, ali ga je samo jednim uspio pogoditi. 

24sata
24sata
24sata
12.15

Oglasila se policija o pucnjavi u Lukavcu.

"Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na lice mjesta događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i drugi predmeti. Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok su vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti na sigurnom do početka očevida. U pucnjavi je povrijeđena jedna osoba, N. O. (1985) iz Lukavca, zaposlenik JU OŠ Lukavac grad, koja je tom prilikom zadobila Teške tjelesne ozljede utvrđene u Klinici za kirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu u Klinici za ORL koji je još u tijeku", priopćili su iz PU Lukavac.