Obavijesti

News

Komentari 36

'Uvijek je bio spreman na šalu i svakome pomoći. Bio je ponos cijelog naselja, a sad je umro'

'Uvijek je bio spreman na šalu i svakome pomoći. Bio je ponos cijelog naselja, a sad je umro'
8

Zvonimir Bašljan (25) stradao je u ponedjeljak oko 14.30 sati u Kaniškoj Ivi kad je htio oprati mobilnu sušaru. Mladić je bio član i lokalnog DVD-a, a njegov zapovjednik kaže: 'Svi smo pogođeni. Bio je ponos naselja'

VIDEO

Cijelo garešničko područje ostalo je šokirano smrću Zvonimira Bašljana (25), koja se zbila u ponedjeljak oko 14.30 sati u Kaniškoj Ivi. U pranju mobilne sušare za žitarice, zahvatio ga je rotirajući dio stroja i nije mu bilo pomoći.

Na mjestu je preminuo uslijed stravičnih ozljeda. Nesretni je mladić zajedno sa starijim bratom Alenom nakon očeve smrti radio na obiteljskom imanju.

- Uz što je bio dugogodišnji član DVD-a Kajgana, bio je na ponos cijelog naselja a i šire - kazao nam je zapovjednik DVD-a, Mario Premužić.

- Uz to što je bio među istaknutijim članovima DVD-a i to od najranije mladosti nije bilo manifestacije ili neke radne akcije na koju se nije prvi uključio. Vedrog duha, spreman na šalu, ali izuzetno vrijednih ruku svakom pa i nepoznatom čovjeku je uvijek priskočio upomoć. Kad je trebalo sudjelovati u gašenju vatre tu mu nije bilo premca, jer je uvijek sve davao od sebe. Njegovom tragičnom smrću svi smo pogođeni, jer takav se rijetko rađa - kazao nam je Premužić.

U dvorištu obiteljske kuće gdje je živio Zvonimir s majkom i bratom dolazili su neprestano ljudi kako bi izraziti sućut. Tog nesretnog ponedjeljka Zvonimir je otišao u Kanišku Ivu gdje imaju zemlje kako bi sušaru pripremio za prihvat kukuruza. Traktorom je dovezao mobilnu sušaru u krug tvrtke u Kaniškoj Ivi u kojoj nije zaposlenik. Želio je oprati sušaru u kojoj su nedavno sušili soju, kako bi bila spremna za prihvat i sušenje kukuruza. No, nažalost sve je krenulo po zlu.

- Nakon što je dovezao sušaru za žitarice skinuo je metalni - limeni poklopac s donje strane te ju pustio u pogon tako što je uključio kardansko vratilo na traktoru. Nakon toga je uključio visokotlačni perač, prišao do otvora na sušari u namjeri pranja čime je došao u opasno područje radnog stroja gdje ga je zahvatio rotirajući dio na sušari. Uslijed zadobivenih ozljeda je na mjestu preminuo - priopćila je policija.

 Naložena je obdukcija tijela stradalog, a također će se u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru obaviti i sve druge izvidne i dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesretnog događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...