Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uvjeravala djecu da su bolesna i tjerala ih da sjede u kolicima

Njemačka: Maike B. (49) je djecu dok su bila mala uvjeravala da su kronično bolesna te je krivotvorila nalaze liječnika kako bi izvukla novac od različitih službi...

Foto: DPA/PIXSELL
9 komentara

Maike B. (49) iz Lensahna je u srijedu nakon tri mjeseca suđenja na sudu u njemačkom Lübecku osuđena na osam godina zatvora. Nakon presude odmah je zadržana u zatvoru jer postoji opasnost da bi mogla pobjeći. 

Ženu su osudili da je od 2006. do 2010. godine govorila da su njezina djeca kronično bolesna kako bi od različitih službi izvukla novac. Samo od centra za socijalnu pomoć dobila je 140.000 eura, a djeci su navodno liječnici kroz godine propisali lijekove vrijedne milijun eura.

Maike B. je majka petero djece, a njih je četvero je, dok su bili mali uvjeravala da su bolesni i tjerala ih je da sjede u kolicima. Djeca su nekoliko sati tijekom svakog dana morala sjediti u kolicima dok je njezin sin Jerremy u njima proveo šest i pol godina odnosno od svoje četvrte do 11 godine. Majka je krivotvorila nalaze liječnika kako bi zavarala službe. Djeca koju je uvjeravala da su bolesna danas imaju deset, 15, 17 i 18 godina. Brigu o djeci je preuzela socijalna služba. Maike B. tijekom suđenja nije rekla ništa u svoju obranu. 
Kći Maike B. je na sudu ispričala kako ju je majka uvjeravala da ima artrozu te staklene kosti.

- Imala sam 14 godina i urušio mi se cijeli svijet. Tada sam pokušala samoubojstvo - rekla je djevojka, piše Bild. 

Obrana je najavila žalbu. 

Možda vas zanima i ovo:
Message